Aquest esdeveniment és de la Temporada 2022-23

Beethoven: Violin Concerto

Alina Ibragimova i Ludovic Morlot


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:

Repertori

Olivier Messiaen: L’ascension (4 méditations symphoniques) (1932) 27′
Richard Strauss: Tod und Verklärung (Mort i transfiguració), op. 24 (1888-1889) 25′
L. V. Beethoven: Concert per a violí en Re, op. 61 (1806) 45′

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Alina Ibragimova, violí
Ludovic Morlot, direcció

Programa

Contemporani de la seva Quarta simfonia, el Concert per a violí de Ludwig van Beethoven és una cimera del gènere i una de les obres mestres de tot el seu catàleg. D’escriptura revolucionària i rica en troballes formals, s’allunya del concert clàssic atorgant a l’orquestra un paper tan protagonista com al violí i oferint un tractament sorprenent de la percussió. Amb un larghetto central que es considera un dels passatges més admirats de la història, marca un punt d’inflexió en la producció del compositor.

Sempre és interessant conèixer els orígens de les trajectòries que han marcat una època: això és el que ens ofereix L’Ascension d’Olivier Messiaen, un dels grans renovadors del llenguatge musical del segle XX. Amb ressonàncies de les seves primeres obres per a orgue com Le banquet céleste (El banquet celestial), en aquestes quatre meditacions simfòniques podem sentir ja els trets de la seva creació, marcada per la contemplació espiritual. Messiaen anul·la el transcurs i, amb això, l’experiència del temps, i desplega un ofici admirable en el color orquestral malgrat la seva joventut.

Embolicada en polèmiques sobre el concepte de “programa” poètic en la música des de la seva estrena, Mort i Transfiguració s’ha erigit com una de les obres per a orquestra més conegudes de Richard Strauss, i representa un dels exemples més brillants del seu catàleg de poemes simfònics: un viatge apassionant des d’allò que és fúnebre al que és sublim.

Beethoven: Violin Concerto

Alina Ibragimova i Ludovic Morlot


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.