Alina Ibragimova

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.alinaibragimova.com

Alina Ibragimova, que toca des de música barroca fins a composicions noves amb instruments moderns i d’època, és reconeguda per la «immediatesa i honestedat» (The Guardian) de les seves interpretacions.

Aquesta temporada Ibragimova tocarà concerts de Jörg Widmann, Bartók, Prokófiev i Mendelssohn amb l’Orquestra del Festival de Budapest, la Simfònica de Pittsburgh, l’Orquestra Simfònica de San Francisco i les orquestres filharmòniques de Londres, Hèlsinki i Dresden. També començarà un cicle biennal de Mozart amb l’Orquestra de Cambra de Basilea.

En les últimes temporades ha tocat amb l’Orquestra Reial del Concertgebouw, l’Orquestra de Cambra Mahler, l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Philharmonia, l’Orquestra de Cambra d’Europa, l’Orchestra of the Age of Enlightenment, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric. A més, ha col·laborat amb Vladimir Jurowski, Sir John Elliot Gardner, Jakub Hrusa, Maksim Iemelianitxev, Robin Ticciati, Daniel Harding i Edward Gardner.

Ibragimova actua amb regularitat al Concertgebouw d’Amsterdam, la sala Pierre Boulez de Berlín, la Filharmònica de l’Elba d’Hamburg, i el Wigmore Hall, el Southbank Centre i el Royal Albert Hall de Londres. En aquesta darrera sala va interpretar les sonates i partites per a violí de Bach al Proms de la BBC. Aquesta temporada manté la seva premiada col·laboració amb el pianista Cédric Tiberghien, amb concerts arreu d’Europa i l’Amèrica del Nord. També toca amb el Quartet Chiaroscuro, un dels conjunts d’època més sol·licitats i del qual és membre fundadora.

La discografia d’Ibragimova a Hyperion Records recorre des dels concerts de Bach amb Arcangelo fins a les sonates de Prokófiev amb Steven Osborne. El 2020 va enregistrar els concerts per a violí de Xostakóvitx, disc que va guanyar un premi Gramophone, i la seva gravació dels 24 Capricis de Paganini (2021) va encapçalar les llistes d’àlbums clàssics en el moment del seu llançament.

Nascuda a Rússia el 1985, Ibragimova va estudiar a l’Escola Gnesin de Moscou, l’Escola Yehudi Menuhin i el  Royal College of Music de Londres i va tenir com a professors Natasha Boyarsky, Gordan Nikolic i Christian Tetzlaff. Alumna del programa Artista de Nova Generació de la BBC, Ibragimova acumula moltes distincions, com els premis de la Reial Societat Filharmònica i el nomenament com a membre de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic a la llista d’honors d’Any Nou el 2016.

Ibragimova toca un violí Anselmo Bellosio de c. 1775, cedit amablement per Georg von Opel.

Alina Ibragimova

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.alinaibragimova.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.