Ludovic Morlot

Direcció

Propers esdeveniments
Ludovic Morlot
11 de juliol de 2024 · 21h
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
RENAUD CAPUÇON I LUDOVIC MORLOT
11 i 12 d'octubre de 2024
FRANK PETER ZIMMERMANN I LUDOVIC MORLOT
30 de novembre i 1 de desembre de 2024
GAUTIER CAPUÇON I LUDOVIC MORLOT
20 i 22 de desembre de 2024
Web de l’artista
ludovicmorlot.com

Director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle i artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC

Ludovic Morlot assumeix el càrrec de director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a partir del mes de setembre de 2022, i dirigirà l’orquestra un mínim d’onze setmanes per temporada.

L’ímpetu, l’elegància i la intensitat sobre l’escenari de Ludovic Morlot li han valgut l’estima d’espectadors i orquestres d’arreu, des de la Filharmònica de Berlín fins a l’Orquestra Simfònica de Boston. En els seus vuit anys com a director musical de l’Orquestra Simfònica de Seattle va anar més enllà de la programació concertística tradicional i va guanyar diversos Grammys.

Actualment és director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle i el 2019 va ser nomenat artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC, amb la qual ha mantingut una estreta relació durant molts anys. Cada temporada torna a dirigir totes dues orquestres. Ha estat director artístic i membre fundador de la Jove Orquestra Nacional de la Xina entre el 2017 i el 2021; en va dirigir els concerts inaugurals al Carnegie Hall i a la Xina el 2017 i hi va anar de gira per Europa el 2019. Entre 2012 i 2014 va ser director titular de La Monnaie i va dirigir produccions noves a Brussel·les i al Festival de Pasqua d’Ais de Provença, com La clemenza di Tito, Jenufa i Pelléas et Mélisande (Pel·leas i Melisenda).

Morlot ha dirigit la Filharmònica de Berlín, el Reial Concertgebouw, la Filharmònica de Txèquia, l’Orquestra Estatal de Dresden, la Filharmònica de Londres i l’Orquestra del Festival de Budapest, a més de moltes de les principals orquestres dels Estats Units, com la Filharmònica de Nova York, la Filharmònica de Los Angeles i les orquestres simfòniques de Chicago i Boston. Morlot té una connexió molt estreta amb Boston: va obtenir la beca Seiji Ozawa de direcció al Festival de Tanglewood i més endavant va ser designat director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston. Des d’aleshores ha dirigit l’orquestra en concerts d’abonament a Boston, a Tanglewood i en una gira per la costa oest dels Estats Units. També ha actuat moltes vegades a Àsia i Australàsia, en concret amb la Filharmònica de Seül, l’Orquestra Simfònica Japonesa Yomiuri i l’Orquestra Simfònica de Melbourne. Ha actuat als festivals d’Edimburg, d’Aspen, els Proms de la BBC i el Wien Modern.

La seva titularitat a Seattle va suposar un període importantíssim en la trajectòria musical de l’orquestra. La seva programació innovadora inclou la seva tria de repertori, a més de produccions teatrals i actuacions fora de l’espai tradicional de la sala de concerts. Ha fet un gran nombre de col·laboracions amb músics de diferents gèneres, encàrrecs i estrenes mundials. Per alguns d’aquests projectes —com Become ocean de John Luther Adams, el Concert per a violí d’Aaron Jay Kernis, interpretat per James Ehnes, i una exploració de la música de Dutilleux— l’orquestra ha obtingut cinc premis Grammy, a més de la nominació a Orquestra de l’Any 2018 atorgada per Gramophone. Morlot ha publicat 19 gravacions amb el segell Seattle Symphony Media, que va néixer el 2014.

Morlot va inaugurar la temporada 21-22 amb una versió concertant de Die Walküre (Les valquíries) de Wagner a l’Òpera de Seattle i també va dirigir l’Orquestra de Filadèlfia, la Filharmònica de Los Angeles, i les orquestres simfòniques de San Francisco, Seattle, Utah i Sao Paulo en concerts d’abonament. A Europa ha estat convidat per la Filharmònica dels Països Baixos, la Filharmònica de Copenhagen, la Filharmònica de la BBC, l’Orquestra Nacional de Lille, la Filharmònica de Bergen, l’Orquestra Simfònica Ciutat de Birmingham, l’Orquestra de Castella i Lleó i, evidentment, la de Barcelona. Està molt compromès a ajudar els talents emergents i sovint dirigeix estudiants al Conservatori de Colburn. Va ser jurat del Concurs Internacional de Piano de Leeds i va dirigir estudiants a la Reial Acadèmia de Música de Londres, al Conservatori de Nova Anglaterra (Boston) i a la seva visita anual al Festival d’Aspen. L’estiu del 2021 ha dirigit una sèrie d’estrenes mundials de joves compositors al concert anual CONE Institute de l’Orquestra Simfònica de Nova Jersey.

Amb formació de violinista, va estudiar direcció a l’escola Pierre Monteux (EUA) amb Charles Bruck i Michael Jinbo. Va continuar formant-se a la Reial Acadèmia de Londres i, més endavant, al Reial Conservatori de Música de Londres, després d’obtenir la beca de Direcció Norman del Mar. Morlot és professor associat de la Facultat de Música de la Universitat de Washington, a Seattle, i artista convidat al Conservatori de Colburn, a Los Angeles. El 2014 va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia de Música, en reconeixement per la seva important contribució a la música.

Ludovic Morlot

Direcció

Propers esdeveniments
Ludovic Morlot
11 de juliol de 2024 · 21h
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
RENAUD CAPUÇON I LUDOVIC MORLOT
11 i 12 d'octubre de 2024
FRANK PETER ZIMMERMANN I LUDOVIC MORLOT
30 de novembre i 1 de desembre de 2024
GAUTIER CAPUÇON I LUDOVIC MORLOT
20 i 22 de desembre de 2024
Web de l’artista
ludovicmorlot.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.