BMB

Banda

Propers esdeveniments
DIVERTIMENTI
26 de juliol de 2024 · 21h
Visions d'Orient
7 de setembre de 2023 · 18:30h
Visions d'Orient
12 de setembre de 2024 · 20h
Músiques del poble
20 de setembre de 2024 · 20:45h
Narratives sonores
4 d'octubre de 2024 · 19h

Banda Municipal de Barcelona

La Banda Municipal de Barcelona (1886) és una institució indispensable per entendre la història de la música a Catalunya. El seu paper ha anat més enllà de la programació de concerts i de la participació en actes oficials: ha estat garant de la divulgació musical posant als seus faristols les millors obres de la història.  El gran artífex de l’èxit de la banda va ser Joan Lamote de Grignon, qui la va dotar d’una personalitat artística i la convertí en un conjunt de referència internacional. Fins i tot Richard Strauss la va dirigir fa gairebé un segle.

L’any 2007, el projecte de la Banda va fer un gran pas, ja que va passar a ser formació resident de L’Auditori de Barcelona i va iniciar una temporada estable de concerts en què hi col·laboraren artistes i formacions imprescindibles de l’àmbit local i internacional. Deu anys més tard, el 2017, va ser convidada a la Wasbe Conference d’Utrecht i al World Music Concert (WMC) de Kerkrade, als Països Baixos, on la Banda es va reafirmar com un referent internacional.

Alguns dels seus directors convidats han estat: Jan Cober, Eugene Corporon, Johan de Meij, Björn Bus, Henrie Adams, Frank de Vuyst, Douglas Bostock, Manel Valdivieso, Josep Caballé Domenech o Baldur Brönimann. En els darrers anys, els seus titulars Salvador Brotons (2007-2018) i José Rafael Pascual-Vilaplana (des del 2018 i fins a l’actualitat), dos referents de la direcció, han contribuït a fer-la créixer amb una aposta sòlida per recuperar el repertori bandístic i mitjançant l’encàrrec d’obres noves.

Han col·laborat amb la Banda músics de renom, com Spanish Brass, Stefan Schilli, Shoichiro Hokazono, Jörgen van Rijen, Albert Guinovart, Josep Colom, Jess Gillam, Pacho Flores, Marta Mathéu, Elena Copons, María Hinojosa Montenegro, Joan Martín-Royo o Esperanza Fernández, i artistes de la talla de Cesc Gelabert, Sol Picó, Àlex Casanovas, Lluís Soler, Lloll Bertran, el grup Obeses i La Cubana.

D’altra banda, també aposta per la tasca divulgativa de fer arribar la música a persones amb risc de vulnerabilitat a través dels concerts i activitats organitzats amb Apropa Cultura. A dia d’avui, la Banda Municipal de Barcelona és una agrupació compromesa amb la societat que l’envolta, partícip del seu temps i protagonista activa de l’escena musical barcelonina.

BMB

Banda

Propers esdeveniments
DIVERTIMENTI
26 de juliol de 2024 · 21h
Visions d'Orient
7 de setembre de 2023 · 18:30h
Visions d'Orient
12 de setembre de 2024 · 20h
Músiques del poble
20 de setembre de 2024 · 20:45h
Narratives sonores
4 d'octubre de 2024 · 19h
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.