Smash Ensemble inaugura el Festival Nous Sons ’10 el dissabte 6 de març

03-Mar-2010

El Festival Nou Sons ’10, un any més sota la direcció artística de Josep Maria Guix i que estarà present a L’Auditori durant tot el mes de març, s’iniciarà el proper dissabte 6 de la mà de la formació Smash Ensemble. Aquest concert inaugural, gratuït com la majoria del Festival, tindrà com a protagonista aquest grup salmantí integrat per intèrprets de diversos països i de formació bàsicament francòfona.

Al programa, que estarà dirigit per Marzena Diakun, estan presents algunes de les peces emblemàtiques de l’escola espectral francesa al costat de l’agosarat microunivers sonor de Sciarrino, de les suggerents veus oceàniques que recrea el veterà compositor nord-americà George Crumb i també trobem l’aportació novedosa de Joan Riera, qui per encàrrec dels Nous Sons ‘10, ha composat per a l’ocasió “Eppur si muove” (2009-10), en la que serà una de les estrenes absolutes del Festival.

El del Smash Ensemble serà doncs el primer concert del Nous Sons ’10, que tindrà la seva continuïtat amb l’actuació del Dúo Rosado-Apellániz el dimecres 10 de març, del trio B3:Brouwer el dia 13 i de Josep Maria Colom el 17. Com a plat fort del Festival destaca l’actuació de la London Sinfonietta, que fa 15 anys que no actua a Barcelona, el diumenge 21 de març en el que serà el ‘cap de setmana britànic’, ja que el dia abans el prestigiós Arditti String Quartet també trepitjarà l’escenari de L’Auditori. Per acabar, el Conjunt amb instruments històrics (24 de març) i l’OBC (el 27 i 28) tancaran els Nous Sons ’10, que tindran lloc, excepte en el concert de l’OBC, a la Sala 2 Oriol Martorell.

La d’aquest any serà una oportunitat única per gaudir de la música contemporània que ofereix aquest Festival a Barcelona, ja que la propera temporada els Nous Sons es prendran un any de descans.

CARREGANT…

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.