COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

17 May 2011

Martirio i José María Vitier presenten El Aire que te rodea

El Aire que te rodea és el nom del disc i de l’espectacle que ha unit els talents i les sensibilitats i de l’artista Maribel Quiñones Martirio i del músic cubà José María Vitier –autor de la banda sonora de “Fresa y chocolate” –. Enregistrat a l’Havana el gener del 2010 per la Fundación Autor, aquest treball que es publica demà presenta una selecció de cançons a partir dels versos d’alguns dels poetes iberoamericans més rellevants.

Musicats per Vitier i interpretats per Martirio, els hendecasíl·labs de Calderón i Gabriela Mistral, els alexandrins de Rubén Darío, els sonets d’Herrera i Reisig o de García Lorca, la lira de San Juan de la Cruz i l’estrofa breu de Fina García-Marruz que tanca l’àlbum prenen una nova vida que projecta una dimensió sonora molt especial a través de ritmes i cadències d’anada i tornada d’un costat a l’altre de l’Atlàntic. El so i les tonalitats guajiras s’entrecreuen amb els aires flamencs i melòdics de la copla en un acte de flirteig i seducció conduït per l’entesa entre Martirio i Vitier i secundat per una formació instrumental amb percussió, cordes i l’accent del tres flamenc de Raúl Rodríguez.

Martirio i José Maria Vitier es van conèixer el 2002 quan la cantant espanyola va col·laborar al disc Canciones del buen amor del pianista i compositor cubà interpretant la cançó Tengo miedo a perder la maravilla, inclosa ara a El Aire que te rodea en una nova versió.MARTIRIO I JOSÉ MARÍA VITIER

El Aire que te rodea

Cicle Contrabaix

Sala 2 Oriol Martorell

Dissabte 21/05/2011 21:00h

30€

Intèrprets:

Martirio, veu
José María Vitier, piano
Raúl Rodríguez, guitarra, tres i percussions

*Martirio i José María Vitier estaran a Barcelona disponibles per entrevistes demà dimarts 17 i dimecres 18 de maig.

Go to beginning