Santiago Canyon-Valencia© Santiago Cañón-Valencia

Santiago Canyon-Valencia

Cello

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
www.santiagocanonvalencia.com

Santiago Cañón-Valencia ha estat elogiat com un dels violoncel·listes joves més prometedors de la seva generació. Nascut a Bogotà el 1995, els seus principals mentors musicals han estat Henryk Zarzycki a Colòmbia, James Tennant a Nova Zelanda i Andres Diaz als Estats Units. Actualment es troba realitzant la llicenciatura professional amb Wolfgang Emanuel Schmidt a l’Acadèmia Kronberg per a Joves solistes.

Guanyador de la medalla de plata i el premi “Favorit del públic” al XVI Internacional Txaikovski 2019, entre molts altres guardons, va debutar com a solista amb només 6 anys amb l’Orquestra Filharmònica de Bogotà. Des de llavors, ha aparegut amb les principals orquestres de la seva Colòmbia natal i la seva carrera internacional com a solista l’ha portat arreu del món per actuar amb l’Orquestra Mariinsky amb Valery Gergiev, la Filharmònica de Brussel·les amb Stephane Deneve, la Filharmònica de Sant Petersburg amb Nikolai Alexeev, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Hongaresa amb Janos Kovacs o la Simfònica d’Anvers amb Muhai Tang, entre d’altres.

Apassionat de la música contemporània, va estrenar mundialment l’obra de Carlos Izcaray, el Concert per a violoncel Stringmaster al costat de l’Orquestra Simfònica d’Alabama. També va estrenar el Concert per a violoncel de Jorge Pinzón Rapsodia a los 4 Elementos al Cartagena Interational Music Festival 2019 i el Concert per a violoncel n. 2 de Ginastera amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Colòmbia, així com el Concert per a violoncel de Gulda a Nova Zelanda amb l’Orquestra de Cambra d’Auckland.

Recorded on the Atoll label in New Zealand, his debut CD Solo has been internationally acclaimed by Strad magazine. Recent recordings include Russian cello sonatas and popular cello pieces with pianist Katherine Austin. His next release will include Beethoven and Schubert sonatas with pianist Andrea Lucchesini, on the Egea label.

Santiago Cañón-Valencia has been sponsored by the Mayra & Edmundo Esquenazi Scholarship through the Salvi Foundation since 2011.

Play by the artist

Artist events

Santiago Canyon-Valencia

Cello

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
www.santiagocanonvalencia.com
CARREGANT…

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.