Marco Mezquida c_Mireia Miralles© Mireia Miralles

Marco Mezquida

Piano

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
marcomezquida.com

BIOGRAPHY

Marco Mezquida és una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en dècades. Ha estat escollit quatre vegades Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya, ha presentat el seu concert de piano sol al Palau de la Música Catalana, un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut i ha estat convocat per una interminable llista d’artistes de primer ordre per realitzar cds i concerts per tot el món.

Nascut a Menorca el 1987, es va llicenciar a l’ESMUC al 2009 i des de llavors ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país. Ha actuat en auditoris importants i clubs de jazz emblemàtics arreu del món, i ha presentat els seus projectes en festivals de 30 països de tot Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i el nord d’Àfrica.

Destaquen els seus projectes Chicuelo & Marco Mezquida, Marco Mezquida & Els somnis de Ravel, MAP (Mezquida-Aurignac-Prats), el seu trio danès Pieris (Mezquida-Bodilsen-Andersen), els seus duets amb la Silvia Pérez Cruz, la Celeste Alías, n’Alfonso Vilallonga, Sol Picó, Pablo Selnik, Manel Fortià, Albert Bover… i els seus concerts a piano sol, format amb el que potencia tota la seva llibertat estètica i creativa com a improvisador i compositor.

Ha composat i gravat la música per a 4 produccions teatrals entre 2015-2017, 2 d’elles reeixides i premiades dirigides per Julio Manrique. Ha enregistrat música per a diversos curts i per a la televisió catalana (Jazz a l’Estudi) i ha actuat com a pianista solista amb orquestres de clàssica i big bands de jazz. Una desena de premis (Altaveu 2015, 2 premis Enderrock, 4 anys Músic de l’Any per l’AMJM de Catalunya, etc) jalonen la seva fulgurant carrera musical que combina amb la docència al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i a l’Escola Superior d’Estudis Musicals.

Play by the artist

Marco Mezquida

Piano

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
marcomezquida.com
CARREGANT…

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.