Josep Caballé Domenech© Okilling

Josep Caballé Domenech

Direction

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
josepcaballedomenech.com

BIOGRAPHY

Director Titular de la Colorado Springs Philharmonic (Estats Units) i Director Musical del Festival de Moritzburg (Alemanya), Josep Caballé ha ocupat també el càrrec de Director General de l’Òpera i Staatskapelle de Halle (Alemanya), Director Artístic de l’Orquestra Filharmònica de Bogotà (Colòmbia), així com, la posició de Director Principal Convidat de la Norrköping Symphony a Suècia.

Caballé Domenech gaudeix d’una intensa carrera tant en el camp simfònic com operístic. Ha treballat amb orquestres de renom, com ara la Royal Philharmonic, amb la qual ha gravat la Trilogia de Respighi per al segell Onyx Classics, la Filharmònica de la BBC, Tonhalle Orchester Zurich, Hr-Sinfonieorchester, les simfòniques de la Ràdio de Baviera, de Bamberg, WDR, DSO Berlin, Dresden Festspielorchester, l’Orquestra Filharmònica Txeca, la Simfònica de Viena, Tonkünstler Symphony, la Simfònica Nacional de Bèlgica i la d’Anvers, LaVerdi Milano, la Filharmònica Reial d’Estocolm, la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Nacional du Capitol de Toulouse, New Japan Philharmonic, i les orquestres simfòniques de Baltimore, Houston, San Antonio i Fort Worth, entre d’altres. És també un convidat freqüent de festivals internacionals de la talla d’Aspen, Texas, Chautauqua, Moritzburg i Granada.

Entre els compromisos recents i futurs cal destacar: la teatralogía de L’Anell del Nibelung de Wagner, L’Holandès errant, help, Tosca, Adriana Lecouvreur and Sweeney Todd a la Halle Opera; la Fanciulla del West, Pagliacci and Cavalleria Rusticana a l’Hamburg Staatsoper; Salomé, El Cavaller de la Rosa and Wozzeck al Teatro Mayor de Bogotà; debuts al Teatre de la Sarsuela de Madrid i el Teatro Real en concert amb Bryn Terfel; aparicions amb la Filharmònica de Nuremberg, Filharmònica de Dortmund, Tucson Symphony, Camera Musicae al Palau de la Música Catalana, la col·laboració amb Lang Lang i l’Orquestra de Palau de les Arts de València, i el concert amb Jo-Jo Ma a la gala-celebració del 90è Aniversari de la Colorado Springs Philharmonic Orchestra.

Cal remarcar també les produccions operístiques realitzades en les temporades recents: Luisa Fernanda de Moreno Torroba al Theater an der Wien (Viena), amb Plácido Domingo, Tosca a la Volksoper de Viena, l’estrena mundial de La cabeza de Bautista al Gran Teatre del Liceu, el ballet Negro Goya dintre del 60è Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Carmen a la Semperoper de Dresde i Le nozze di Fígaro a la Komische Oper de Berlín.

Va néixer a Barcelona en el si d’una família de músics. A més d’estudiar piano, percussió, cant i violí, va completar els seus estudis de direcció d’orquestra a Viena, Suècia i Aspen. Entre els seus mentors figuren S. Comisiona, J. Panula, Sr. Zinnman o Sir C. Davis, que el va seleccionar com “Protégé” en el cicle inaugural del programa Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative 2002-03.

Josep Caballé Domenech

Direction

The artist does not have any scheduled events at L'Auditori
Website of the artist
josepcaballedomenech.com
CARREGANT…

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.