COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 9 d'abril 2019

Pablo Heras-Casado i la Mahler Chamber Orchestra es tanquen a L'Auditori per enregistrar música de Falla i oferir un concert a la temporada de Música de Cambra

Heras-Casado dirigirà la prestigiosa orquestra el dimecres 10 d'abril a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori i interpretaran El amor brujo i El sombrero de tres picos de Manuel de Falla i la Suite de 'Pulcinella' d'Igor Stravinsky. Durant tres dies la formació i el director granadenc ocuparan la Sala 1 de L'Auditori per preparar el programa, enregistrar el disc pel segell Harmonia Mundi i realitzar el concert.

Pablo Heras-Casado i la Mahler Chamber Orchestra es tanquen a L'Auditori per enregistrar música de Falla i oferir un concert a la temporada de Música de Cambra

El director Pablo Heras-Casado, una de les batutes espanyoles més internacionals del moment, torna a L'Auditori al capdavant de la prestigiosa Mahler Chamber Orchestra.

El mestre i la formació estaran durant tres dies a la sala 1 Pau Casals de L'Auditori per preparar el concert i l'enregistrament d'un programa centrat en la música de Manuel de Falla.

Convidat per les orquestres més importants del món, com les Filharmòniques de Berlín, Viena, Nova York i Los Angeles o la London Symphony Orchestra, i col·laborador habitual de la Freiburger Barockorchester i la Münchner Philharmoniker, Heras-Casado ens visita per realitzar un segon enregistrament de la coproducció entre L’Auditori i Harmonia Mundi.

Si el 2017 van ser obres de Felix Mendelssohn amb la Freiburger Barockorchester, aquest 2019, i al capdavant de la Mahler Chamber Orchestra, una de les orquestres de cambra més importants del moment, abordarà dues de les obres més emblemàtiques de Manuel de Falla: El amor brujo i El sombrero de tres picos, aquesta darrera en la commemoració del centenari de la seva estrena.

Concebudes com música per al ballet, totes dues composicions han entrat a formar part del gran repertori simfònic com a esplèndids exemples de la incorporació del folklore dins de les formes i estructures clàssiques.

A través d'aquestes dues obres, Falla va estilitzar les danses tradicionals espanyoles i va incorporar al simfonisme les cadències i ritmes del cant i el ball flamencs, alhora que creava alguns dels passatges més intensos i recognoscibles de la música clàssica.

Pots consultar el programa de mà d'aquest concert al següent enllaç

Anar al principi