WAGNER: EL CREPUSCLE DELS DÉUS

Lauren Michelle i Sinéad Campbell-Wallace


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:

Repertori

Hèctor Parra: Justice. Suite de l’òpera (2023-2024) 33′ – Estrena mundial, suite encàrrec de L’Auditori. Òpera encàrrec del Grand Théâtre de Genève i del Festspielhaus St. Pölten/Tangente Festival.
Richard Wagner: Götterdämmerung (El crepuscle dels déus). Suite (1874) 40′

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Sinéad Campbell-Wallace, soprano
Lauren Michelle, soprano
Ludovic Morlot, direcció

Programa

El penúltim concert de la temporada ens trasllada a l’òpera, amb les suites que contenen els fragments més destacats de dues obres que pertanyen a estètiques i estils ben diferents.

La primera és, a més, l’estrena d’aquesta selecció de músiques de l’òpera Justice d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans més internacionals i amb un especial interès per la música escènica. El llibret de Justice està escrit pel novel·lista congolès Fiston Mwanza Mujila a partir d’un guió original del dramaturg suís Milo Rau.

La segona és tot un clàssic operístic, tot i que Richard Wagner no la va definir mai com una òpera, sinó com un drama musical. Es tracta d’El crepuscle dels déus, la quarta i última “jornada” de la tetralogia L’anell del nibelung, que tanca el relat de la lluita entre déus i humans –i algun monstre– per aconseguir l’anell que converteix en dominador del món qui el posseeix. L’obra de Wagner conté músiques tan impressionants com el descriptiu interludi “Viatge de Siegfried pel Rin” o la colpidora “Marxa fúnebre”, que rendeix homenatge a la mort de l’heroi Siegfried. 

WAGNER: EL CREPUSCLE DELS DÉUS

Lauren Michelle i Sinéad Campbell-Wallace


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.