Alisa Weilerstein, Daniele Gatti, Kirill Gerstein, Patricia Kopatchinskaja, Ádám Fischer, Jean Guihen Queyras, Eun Sun Kim, Denis Kozhukhin, Jordi Savall, Nicholas Collon, Yulianna Avdeeva, Augustin Hadelich, Marta GARDOLIŃSKA, Andrés Orozco-Estrada, Lucas Debargue, Quartet Casals, Vivica Genaux, Juanjo Mena, Antoine Tamestit, Hagen Quartett, James Ehnes, Lucie Horsch, Fleur Barron, Matthias Pintscher, Ethan Iverson, Marius Neset, Fred Frith, I MOLTS MÉS

L’Auditori presenta un díptic de dues temporades que giren al voltant de la disjuntiva “Poder o revolta” (temporada 2023-2024) i “Contra natura” (temporada 2024-2025), uns conceptes que ens porten a reflexionar sobre els grans reptes de la societat del segle XXI, articulats a través d’una programació de més de 500 concerts que van des del gran repertori simfònic fins la nova creació musical.

Aquesta nova temporada ens ofereix una programació que indaga en les relacions humanes, en la lluita, la diferenciació jeràrquica, la competència o el monopoli de la violència; però també en l’organització de l’estat modern, els nacionalismes, la identitat, la memòria i el diàleg, l’exili i les migracions, la tradició i la modernitat, la contracultura i el codi imperant, la cort, l’església i el laïcisme, o en l’ordre i la llibertat.

25 anys de L’Auditori

MÉS DE 10.000 CONCERTS

L’Auditori celebra el 25è aniversari durant la temporada 2023-2024. Durant aquests 25 anys han tingut lloc un total de 10.520 concerts, amb un còmput d’assistents xifrat en 8.567.441, un reflex de la missió de L’Auditori com a projecte que defensa l’accés universal a la música i que vol continuar creant vincle amb la ciutadania.

UNA CELEBRACIÓ DEL PATRIMONI MUSICAL CATALÀ

Una de les accions importants programades en motiu de la celebració d’aquest 25è aniversari és la difusió convençuda i sense pal·liatius del patrimoni musical català. D’aquesta manera, en una aposta sense precedents, el director titular de l’OBC, el mestre Ludovic Morlot, incorpora a cadascun dels seus programes (sense excepció) obres d’autors de referència al nostre país, com Baltasar Samper, Frederic Mompou, Josep Soler, Jordi Cervelló, Xavier Montsalvatge, Eduard Toldrà o Joan Lamote de Grignon, entre d’altres. A més, L’Auditori recordarà el concert inaugural de l’equipament programant la fanfàrria de Joan Guinjoan, com a obertura de la temporada, talment com es va fer durant l’estrena de la Sala 1 en aquell concert històric.

La creació actual: una fotografia coral

La celebració d’aquest aniversari també es tradueix en l’articulació d’una fotografia coral de la creació musical del país. D’aquesta manera, a més de l’esforç patrimonial, L’Auditori vol assenyalar els autèntics protagonistes, artífexs de la generació dels nous repertoris que garanteixen el futur de la música clàssica actual: Josep Maria Guix, Oriol Saladrigues, Núria Giménez Comas, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Raquel García-Tomás, Salvador Brotons i Hèctor Parra. Tots ells han rebut encàrrecs que s’estrenaran al llarg de la temporada vinent.

oRQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA

La reivindicació del gran simfonisme

L’Auditori va ser creat ara fa 25 anys com a gran sala simfònica. Durant la temporada 23-24 l’OBC, amb el lideratge del seu titular, Ludovic Morlot, i amb Marta Gardolińska com a principal directora convidada, posa l’accent en el gran repertori simfònic de tots els temps, que no només és la raó de ser de la pròpia orquestra sinó que identifica la Sala 1 Pau Casals com una referència per al públic melòman.

Escoltarem la simfonia “Heroica” de Beethoven, La consagració de la primavera de Stravinsky, el Romeu i Julieta de Prokófiev, la “Patètica” de Txaikovski i “Escocesa” de Mendelssohn, La creació de Haydn, el Rèquiem de Verdi o la Quarta simfonia de Brahms, entre molts altres títols.

Grans artistes convidats

L’Orquestra convida alguns dels artistes més rellevants del circuit internacional actual; figures del violí com James Ehnes, Patricia Kopatchinskaja o Augustin Hadelich; del violoncel com Alisa Weilerstein i Jean Guihen Queyras; del piano com Kirill Gerstein, Lucas Debargue o Denis Kozhukhin i directors de la talla de Nicholas Collon –titular de la Finish Radio– o la directora titular de l’òpera de San Francisco, Eun Sun Kim, a més de destacades batutes habituals com ara Juanjo Mena o Matthias Pintscher.

Un dels moments estel·lars de la temporada serà la visita de Danielle Gatti al capdavant de la Mahler Chamber, en un concert extraordinari que se suma a les cites imprescindibles protagonitzades per directors com Ádám Fischer o Andrés Orozco-Estrada, entre d’altres.

VEURE LA NOVA TEMPORADA DE L’OBC

Nous enregistraments de l’obc

Integral de les obres orquestrals de Maurice Ravel

La temporada 23-24 l’OBC i Ludovic Morlot inicien el projecte extraordinari d’enregistrament de la integral de les obres orquestrals de Maurice Ravel amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. El nou segell de L’Auditori publicarà 6 CD’s orquestrals de Maurice Ravel fins a finals de 2025, enregistrats a L’Auditori amb el prestigiós productor musical anglès Mike George.

Aquests enregistraments són resultat del projecte Ravel Edition, iniciat per un col·lectiu internacional de musicòlegs i artistes de renom, tots ells reconeguts experts en aquest repertori, que configuren un comitè de lectura que aporta la seva experiència i coneixement. Ludovic Morlot forma part d’aquest comitè al costat d’artistes com François-Xavier Roth, George Benjamin o Cristian Macelaru, entre d’altres.

música catalana i dones compositores

La nova estratègia d’enregistraments de l’OBC es visualitzarà durant la temporada 23-24 al nou segell de L’Auditori, després d’un meditat canvi de model que ha desembocat en la definició de tres sèries de publicacions diferenciades: música catalana, dones compositores i la ja esmentada integral d’obres orquestrals de Ravel.

La sèrie de música catalana, que ja compta amb un àlbum de cançons per a veu i orquestra de Robert Gerhard, sumarà un enregistrament d’obres simfòniques de Ricard Lamote de Grignon. Veuran també la llum dos àlbums monogràfics de Bernat Vivancos i d’Hèctor Parra enregistrats sota la direcció del mestre Ludovic Morlot, així com diverses publicacions digitals d’obres encarregades i estrenades per l’OBC als compositors Miquel Oliu, Pablo Carrascosa Llopis, Joan Magrané, Luis Codera Puzo i Octavi Rumbau.

La sèrie de dones compositores, iniciada amb la publicació de música orquestral de Núria Giménez-Comas i Sofia Martinez, comptarà amb un single digital de la compositora canadenca Cassandra Miller, així com un àlbum monogràfic de Raquel García-Tomás que s’enregistrarà durant la temporada 23-24.

© José R. Pascual-Vilaplana dirigint el concert de la BMB “Des del Silenci”

BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA

Obres mestres del repertori original per a banda

La Banda Municipal de Barcelona, amb l’empenta del seu titular, José R. Pascual-Vilaplana, destaca l’aposta per les grans obres mestres del repertori original per a banda simfònica: des del Concert per a gran orquestra de vents d’Ida Gotkovsky a la Simfonia del Senyor dels anells de Johan de Meij –retrat d’artista de la Banda la temporada 23-24–, o Joan de l’Ós de Ricard Lamote de Grignon, sense oblidar l’enorme Novena simfonia de James Barnes o The Power of Rome de Percy Grainger.

La Banda també oferirà propostes extraordinàries del simfonisme més reconegut, com l’Obertura 1812 de Txaikovski, el Magnificat de John Rutter, els Planetes de Holst, L’ocell de foc de Stravinsky o estrenes mundials com la Simfonia Gaudí d’Albert Guinovart. També comptarà amb artistes convidats com Judith Jauregui o el Calefax Reed Quintet, a més d’una inauguració amb una de les figures internacionals més destacades del jazz llatí, Paquito D’Rivera.

Enregistraments de referència

La BMB és una de les orquestres de vent estables més destacades del panorama internacional. Des de l’any 2021, juntament amb el mestre José R. Pascual-Vilaplana, la BMB ha engegat un projecte d’enregistraments de la mà del reconegut productor alemany Markus Heiland, que inclou grans obres del repertori bandístic –amb autors internacionals com Philip Sparke, Franco Cesarini o Bert Appermont–, obres patrimonials –amb enregistraments dels compositors Miguel Asins Arbó, Carles Suriñach i Amando Blanquer Ponsoda– i encàrrecs de nova creació –d’obres de compositors actuals com Fayos-Jordán, Xavier Pagès-Corella, Albert Guinovart o Salvador Brotons. Un corpus de referència de l’instrument que veurà la llum durant les properes temporades al segell de L’Auditori.

Veure lA NOVA TEMPORADA DE LA BMB

MÚSICA DE CAMBRA

INTOCABLES

La programació de música de cambra inclou la presentació del nou cicle Intocables, que vincula quatre solistes extraordinaris convidats per l’OBC a oferir també concerts de cambra. Són retrats d’artista en què L’Auditori prescriu uns pocs noms propis del circuit internacional que visitaran Barcelona en diferents ocasions.

Els protagonistes d’aquesta primera edició són el pianista Denis Kozhukhin, que ens oferirà el 2n concert de Brahms amb l’OBC i grans sonates de Liszt i Schubert en recital; la violoncel·lista Alisa Weilerstein, que interpretarà la virtuosíssima Simfonia concertant de Prokòfiev, dedicada a Mstislav Rostropóvich i la proesa de la integral de les sonates de Beethoven en un sol concert i, per arrodonir-ho, el violinista Sergei Dogadin i el violoncel·lista Narek Hakhnazaryan, que ens oferiran el concert per a violí de Brahms i el de Dvorak per a violoncel respectivament, i es trobaran en un concert en què conjuntament abordaran dues de les obres per aquesta formació més virtuoses del repertori, com són la sonata de Ravel i el duo de Kodály. Finalment, la cirereta del pastís serà la visita del mític Hagen Quartett, amb un programa dedicat a Haydn i Beethoven.

Integral Xostakóvitx amb el Quartet Casals

L’Auditori planteja una altra fita històrica: la celebració de la integral de quartets de corda de Xostakóvitx a càrrec del Quartet Casals. Sis cites memorables al llarg de la temporada del 25è aniversari emmarcades en el relat artístic de temporada “Poder o revolta”.

marató de cambra: Revolucions

La marató de música de cambra del mes de desembre de 2023, construïda a partir del concepte “Revolucions”, presenta diverses propostes amb accent patrimonial i protagonitzades per artistes nacionals, com Albert Cano Smit, Roger Padullés i Tomeu Moll, el Trio Fortuny, l’Azahar Ensemble i el pianista Javier Laso.

VEURE LA TEMPORADA DE CAMBRA

© David IgnaszewskiJordi Savall

MÚSICA ANTIGA

EL SO ORIGINAL

L’empremta universal de la residència de Jordi Savall amb el So Original dedica els seus programes a autors de referència com Haydn i Vivaldi, a més de projectes que indaguen en el relat de temporada, l’un centrat en la mar, com a vehicle d’intercanvi i diàleg cultural, i l’altre, de radical actualitat, en la guerra i la pau. A més, la temporada presenta projectes tan atractius com l’òpera de Handel “Aci, Galatea e Polifemo”, on Dani Espasa es posa al capdavant d’un repartiment de luxe encapçalat per la mezzosoprano Vivica Genaux.

FESTIVAL LLUMS D’ANTIGA

El Festival Llums d’Antiga acollirà dos concerts contrastants del cor resident de L’Auditori, l’Ensemble O Vos Omnes: els sis motets de Bach, que presentarà al concert inaugural, i Carmina Chromatica, un estimulant programa amb madrigals i motets de Mateu Fletxa, Nicolà Vicentino i Orlando di Lasso. Forma Antiqva presentarà l’òpera barroca d’Antonio Literes “Los elementos”, amb un repartiment de luxe. Completen el festival un programa d’El Gran Teatro del Mundo dedicat a l’entorn de Jean-Baptiste Lully, l’Ensemble Sollazzo, especialitzat en repertori medievals, i la virtuosa flautista de bec Lucie Horsch.

VEURE LA TEMPORADA D’ANTIGA

NOVA CREACIÓ

FESTIVAL SUBSÒNIC

Fent el seu repte d’acostar la música en tota la seva dimensió a un públic cada vegada més divers i exigent, L’Auditori presenta de manera regular projectes de nova creació. És en aquest sentit que la temporada vinent crea el nou festival Subsònic, de caràcter multidisciplinar i que explora l’experiència musical més enllà del so.

Escenografia, videocreació, il·luminació, instal·lació sonora… la música entesa com a vehicle i els recursos tècnics més avançats al servei de cinc propostes en què diverses disciplines conflueixen en una mateixa creació artística. Subsònic acollirà artistes tan diversos com l’ensemble de música medieval Sollazzo, el duo de música electrònica b1n0, el col·lectiu d’artistes visuals Cube, els conjunts de música de nova creació Frames Percussion, Synergy Vocals, Contrechamps o CrossingLines, la companyia de dansa Mal Pelo, el grup vocal de música antiga Cantoria, o l’escultor i performer francès Olivier de Sagazan.

A manera d’inauguració del festival, s’interpretarà la icònica obra de Steve Reich, Music for 18 musicians, que no s’ha pogut escoltar de nou a Barcelona des de 2011 -any en què va sonar per primera vegada a la capital catalana, també a L’Auditori.

VEURE LA PROGRAMACIÓ DE SUBSÒNIC

Sampler Sèries i El Festival mixtur

En el terreny de la música de nova creació, L’Auditori fa una aposta decidida també per nodrir la seva col·laboració amb el Festival Mixtur, presentant 3 jornades en que podrem escoltar des de clàssics del repertori com György Ligeti amb el Quartetto Maurice fins a estrenes de Joan Magrané, Ramon Humet i Hèctor Parra, amb artistes tan diversos com l’Ensemble O Vos Omnes, el contratenor Carlos Mena o l’actor Pere Arquillué.

També en el marc de Sampler Sèries hi destaca el Focus Gerard Griséy amb Frames, la GIO Symphonia i l’Orquestra de l’Esmuc, en què es presentaran per primera vegada a Barcelona dues obres cabdals de l’espectralisme francès: “Le Temps et l’Écume” i la monumental “Les Espaces Acoustiques”, amb el violista Jonathan Brown com a solista.

VEURE LA TEMPORADA DE SAMPLER SÈRIES

Marius Neset

JAZZ & POP

SESSIONS

ETHAN IVERSON TRIO, MARIUS NESET QUINTET, Henry Now, Magí Serra, ARNAU Obiols, NÚRIA Andorrà, Barcelona Art Orchestra, GORKA BENÍTEZ TRIO, Òscar Latorre, Martín Leiton Quartet, OMAC I ANNA FERRER, ALBA CARETA GROUP, Los Fumeros

VEURE LA TEMPORADA DE SESSIONS

SIT BACK

Nils Frahm, Nico Roig, Oso Leone, Belda & Sanjosex, Maestro Espada, Colleen, Amaia Miranda, Ernest Crusats

VEURE LA TEMPORADA DE SIT BACK

ESCENES

LA SULLIVAN (MIREIA CALAFELL, POL GUASCH, BERTA SUBIRATS), CIA MIQUEL BARCELONA, BELÉN BARENYS I BERTA PRIETO

VEURE LA TEMPORADA D’ESCENES

Oso Leone

museu de la música

MOLT MÉS QUE UNA COL·LECCIÓ IMPRESCINDIBLE

En el terreny expositiu, i seguint amb la seva voluntat com a centre de reflexió i pensament sobre la música, el Museu de la Música proposa dues grans exposicions temporals centrades en dues revolucions que han transformat el fet musical: l’enregistrament sonor i el sorgiment de la polifonia.

“Escoltar amb les Mans. Suports obsolets, missatges efímers”, posa l’accent en la manera en què els diferents formats analògics d’enregistrament sonor han condicionat tant les experiències d’escolta com de creació musical, una indagació sobre els límits de la preservació i consistència dels suports materials del que és efímer i que podrem veure fins al mes de desembre.

El mes de març es presentarà “Time Regained”, una projecció de l’imaginari de l’historiador de l’art Aby Warburg i el seu Atlas Mnemosyne –que pretenia explicar la història de la memòria de la civilització europea a través d’imatges– al món de la música antiga i les revolucions que van fer possible el sorgiment de noves maneres de concebre la música. Aquest projecte, de la mà de Björn Schmelzer –ànima de Graindelavoix– i Margarida Garcia, ens interroga sobre la vigència d’unes ruptures que han donat forma al que actualment podem entendre com a “música”.

TRÀNSITS

La diversitat cultural a través de la música també trobarà el seu espai en una segona edició de Trànsits, posant l’accent en els ritus litúrgics i religiosos de les diferents comunitats presents a Barcelona, on la música esdevé un element central.

En aquesta ocasió, i per posar l’exemple de ritus marcats per les dimensions del poder i la revolta, podrem compartir amb la comunitat luterana la celebració del Dia de la Reforma, amb la participació cantada en una litúrgia que comptarà amb diverses cantates de Bach. Igualment. I creuant la riba mediterrània, de la mà de la comunitat Gnawa podrem participar en una lila o ritual de purificació a través del trànsit sonor i corporal. Trànsits compartirà igualment amb comunitats com la Murid de Senegal o la diàspora filipina de Barcelona fites clau del seu calendari litúrgic.

Aviat podràs consultar tots els esdeveniments del Museu

Found Tape Archive

PROJECTE EDUCATIU

Com a marca de la casa i projecte de referència europea, L’Auditori segueix desenvolupant noves propostes per als més petits, en una nova temporada en que, a més dels projectes que li han donat la rellevància actual, com Mambo!!!, Handel & Friends, Ma Me Mi Mozart o Monstres, entre d’altres, la gran novetat serà el nou espectacle de l’OBC, anomenat TOY BOX, amb músiques al voltant de l’icònic ballet de Debussy “La boîte à joujoux” i direcció escènica de Marta Pazos.

VEURE LA TEMPORADA DE FAMILIARS

VEURE LA TEMPORADA D’ESCOLARS

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.