COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 14 de setembre 2017

Tot a punt pels Clubs de Música de L’Auditori i Biblioteques de Barcelona

Descobreix algunes de les pàgines essencials de la música de la mà de dos especialistes musicòlegs abans de gaudir dels concerts a L’Auditori.

Ja està obert el període d’inscripcions per als Clubs de Música de L’Auditori i Biblioteques de Barcelona. La proposta s’amplia enguany a sis biblioteques de la ciutat i s’oferiran 180 places. Aquesta és la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir algunes de les pàgines essencials de la història de la música universal, sense necessitat de tenir cap coneixement musical previ. Les sessions van relacionades a concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), de la Banda Municipal de Barcelona i de les temporades de Música Antiga i Música de Cambra sent un reflex de la varietat de programació que ofereix L’Auditori.

L’Auditori Clubs de Música és una iniciativa que neix amb l’objectiu d’acostar la música als barris i fer dels concerts una experiència molt més àmplia aprofundint sobre les obres, els compositors i el seu context. Els Clubs de Música reprodueixen l’estructura dels exitosos Clubs de Lectura que ja són presents a totes les biblioteques de la ciutat. Es tracta de sessions participatives d’una hora i mitja de durada conduïdes per dos especialistes musicòlegs que es celebraran els dies previs a l’assistència a determinats concerts a L’Auditori.

Per aquesta temporada s’han programat sis sessions (una al mes) que es duran a terme a la Biblioteca Clarà, la Biblioteca El Clot - Josep Benet, Biblioteca Gòtic - Andreu Nin, Biblioteca Vapor Vell, Biblioteca Trinitat Vella i Biblioteca Fort Pienc.

Per formar part dels Clubs de Música de L’Auditori cal inscriure’s de forma presencial a les biblioteques que organitzen els clubs del 4 al 26 de setembre. La inscripció és gratuïta i no és necessari tenir cap coneixement musical previ només ganes d’escoltar música, participar i passar-ho bé. Aquesta és la programació dels Clubs de Música 2017-2018:

OCTUBRE 2017
Simfonia del Nou Món: Kozhukhin interpreta Xostakóvitx
Antoni Wit ens proposa un repertori que combina la música russa —Xostakóvitx— i la txeca —Dvorák—, en dues obres plenes de vitalitat
romàntica, amb la presentació del jove pianista Denis Kozhukhin.
Concert relacionat: 13, 14 i 15 d’octubre de 2017 / Sala 1 de L’Auditori

NOVEMBRE 2017
Martin Fröst i Armida Quartett: Quartet per a la fi dels temps
La presència a Barcelona de Martin Fröst, el millor clarinetista actual, converteix aquest concert en un esdeveniment d’assistència obligada.
Amb ell, i amb el prestigiós Armida Quartett, sentirem el mític Quartet per a la fi dels temps, de Messiaen, i obres de Brahms i Lutoslawski.
Concert relacionat: 8 de novembre de 2017 / Sala 2 de L’Auditori

GENER 2018
Robert King & The King’s Consort: The Coronation of King George II
Robert King torna a L’Auditori amb el seu conjunt per dur a terme la reconstrucció musical de la coronació del rei Jordi II el 1727 a l’abadia de Westminster.
Concert relacionat: 18 de gener de 2018 / Sala 1 de L’Auditori

FEBRER 2018
Centenari Bernstein: Kazushi Ono i Nikolaj Znaider
Després de commemorar el centenari de Leonard Bernstein amb West Side Story, Kazushi Ono proposa una de les seves grans obres simfonicocorals: la Simfonia núm. 3. I hi convida Nikolaj Znaider, un dels millors violinistes europeus actuals.
Concert relacionat: 16, 17 i 18 de febrer de 2018 / Sala 1 de L’Auditori

ABRIL 2018
La riquesa de la música escandinava. Concert per a piano de Grieg
Música de Noruega i Dinamarca: càlida i romàntica, intensa i emocionant. Les mans del jove Marc Heredia ens regalen el famós Concert per a piano de Grieg, enèrgic i líric alhora, que Salvador Brotons ha volgut acompanyar amb música teatral plena de color.
Concert relacionat: 29 d’abril de 2018 / Sala 1 de L’Auditori

MAIG 2018
Euskal Barrokensemble: El amor brujo
L’Euskal Barrokensemble, formació de referència capitanejada per Enrike Solinís, proposa un nou viatge en què vol acostar-se a l’admiració
que Manuel de Falla sentia pel cante flamenco.
Concert relacionat: 26 de maig de 2018 / Sala 2 de L’Auditori