COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 27 d'octubre 2020

L'Stradivarius d'Antoine Tamestit i la batuta de la directora Giedrė Šlekytė s'uneixen aquest cap de setmana a l'OBC

Antoine Tamestit tocarà amb la viola 'Gustav Mahler', un instrument Stradivarius de 1672 que és la viola més antiga de les que es conserven del cèlebre constructor italià.
La jove directora lituana Giedrė Šlekytė debuta al capdavant de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb un programa que inclou obres de Pla, Telemann, Ligeti, Brahms i Kodály.

L'Stradivarius d'Antoine Tamestit i la batuta de la directora Giedrė Šlekytė s'uneixen aquest cap de setmana a l'OBC

Aquest divendres i dissabte torna l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb el programa Un tema de Haydn. Un proposta que serà la presentació al públic de l'OBC de la directora letona Giedrė Šlekytė, una de les joves batutes més aclamades de l'actualitat i a qui, després del concert de Barcelona, esperen compromisos amb la Staatskapelle Weimar, Staatsorchester Darmstadt i els teatres d'òpera de Frankfurt i Zurich.

Com a solista l'acompanyarà Antoine Tamestit, un dels grans referents internacionals de la viola, que arribarà a l'escenari de la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona per tocar amb la viola Stradivarius coneguda amb el sobrenom de 'Gustav Mahler'. Un instrument de 1672 que és la més antiga de les deu violes que es conserven del famós lutier de Cremona.

El programa pren com a punt de partida les Variacions sobre un tema de Haydn de Johannes Brahms. De la mateixa manera que els clàssics recorren a temes d'aparença simple per a elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribuïts a Haydn per a realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La música de Béla Bartók i Zoltan Kódaly és indissociable de la gran coneixença que ambdós compositors tenien de la música popular hongaresa. Kodály reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Galánta, compostes a partir de verbunkos -danses del segle XVIII- amb gran vitalitat.

El concert per a viola de Georg Philipp Telemann en Sol Major és la primera obra concertant per a viola coneguda, i també una de les més interpretades per aquest instrument, juntament amb la Sonata de György Ligeti. La música de Manuel Pla, un dels principals compositors catalans del segle XVIII, encapçala aquest concert.

El concert es podrà seguir en live streaming a través de L'Auditori Digital* aquest dissabte a les 19 h.
*Subscripció a L'Auditori Digital per només 1 € durant el primer mes.


El concert del divendres 30 serà a les 19.00 h i no a les 20.00 h com estava inicialment previst.La música no para a L'Auditori de Barcelona
En vistes de les noves mesures de seguretat establertes pels òrgans competents, a L'Auditori de Barcelona hem modificat l'horari d'alguns concerts per tal que el públic pugui venir al concert i tornar tranquil·lament a casa. A més, des de L’Auditori de Barcelona volem recordar que la nostra programació segueix endavant tal i com estava prevista, ja que la normativa decretada pel Departament de Salut no afecta els propers concerts. De la mateixa manera, volem destacar que L’Auditori de Barcelona compleix el límit d’aforament del 50%, així com la resta de mesures de prevenció contingudes en els plans sectorials que regulen l’activitat dels equipaments culturals.

D'aquesta manera, el públic haurà de portar la mascareta posada en tot moment, tant per accedir a l’edifici com durant el concert. A més, la distància entre persones haurà d’estar d’acord amb el que indiquen les autoritats sanitàries i l’ús de l’ascensor es limitarà a una persona. Tampoc es donaran programes de mà o fulletons, que es podran consultar al web i a través dels codis QR repartits per diversos espais de L'Auditori, ni estarà habilitat el servei de guarda-roba. Des d'aquest cap de setmana el servei de restauració estarà tancat. Els concerts es faran sense pausa.

L’Auditori de Barcelona, com a institució que aplica totes les directrius establertes, garanteix que la cultura arribi a tothom de forma segura.

Anar al principi