COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 22 de febrer 2021

L'OBC porta la música de Manén, Gerhard i Beethoven a Tarragona i Manresa

El programa està format per obres vinculades a l'Orquestra Pau Casals, de la que enguany se celebra el centenari de la seva fundació.
Alexander Liebreich dirigirà els dos concerts acompanyat de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové.

L'OBC porta la música de Manén, Gerhard i Beethoven a Tarragona i Manresa

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya farà una gira de concerts pel territori aquest cap de setmana que la portarà dissabte a les 20.30 h al Teatre Tarragona de Tarragona i diumenge a les 18 h al Teatre Kursaal de Manresa.

Aquests concerts formen part dels actes del centenari de l'Orquestra Pau Casals i estan impulsats pel Departament de Cultura de la Generalitat per tal d’apropar la música clàssica a tot el país.

El programa presenta, en forma d’homenatge, un recull d’obres vinculades amb l’Orquestra Pau Casals, conjunt que va esdevenir el germen de l'OBC. D'aquesta manera, amb la direcció d'Alexander Liebreich, interpretarà el Divertimento per a orquestra de Joan Manén, compositor de qui una part ben significativa de la seva obra va ser estrenada per l'Orquestra Pau Casals.

Seguiran les Sis cançons populars catalanes de Robert Gerhard, estrenades sota la batuta de l’autor i amb la soprano Conxita Badia, el 1931, al Palau de la Música. Unes peces que escoltarem amb la veu de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové. Tancarà el concert la Vuitena de Beethoven. La música d'aquest compositor va ser un dels pilars del repertori de l’orquestra al llarg de la seva existència: al seu primer concert es va incloure la Vuitena simfonia, i a l’últim, a porta tancada i sense públic a causa de l’esclat de la Guerra Civil, el darrer moviment de la Novena simfonia, música que hauria hagut d’inaugurar l’Olimpíada Popular de Barcelona del 1936.

L'Orquestra Pau Casals va celebrar el seu primer concert l'octubre de 1920 i es va disoldre a causa de la Guerra Civil el 1936. Va ser una orquestra de referència internacional, fundada i dirigida pel mestre Pau Casals. Directors i compositors com Béla Bartók, Serguei Prokófiev, Igor Stravinsky o Manuel de Falla van ser convidats a dirigir l’orquestra.

Anar al principi