COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 18 de maig 2018

L’OBC i l’Ensemble Intercontemporain protagonitzen l’estrena mundial de Inscape d’Hèctor Parra que reprodueix l’univers dins L’Auditori

L’estrena d’aquest cap de setmana està dedicada al físic Stephen Hawking, un homenatge a tota una vida consagrada a la ciència i a les teories que inspiren l’obra.

L’OBC interpretarà també la Simfonia núm. 4 de Mahler amb la soprano Michaela Kaune i la direcció de Kazushi Ono.

«L’essencial de l’univers és invisible.» Recuperant aquest enunciat, formulat per l’astrofísic Jean-Pierre Luminet en una entrevista per a El País, Hèctor Parra planteja una hipòtesi una mica desafiant: i si poguéssim cartografiar l’univers dins d’una sala de concerts?
Hèctor Parra ha col·laborat estretament amb Luminet –expert en teoria sobre forats negres, a més de poeta i novel·lista– per plantejar Inscape, obra que reuneix un ensemble de setze solistes, gran orquestra i electrònica en directe. La seva posada en escena és també tot un repte ja que es tracta d’una producció d’una gran complexitat tècnica amb diferents nivells d’amplificació i músics disposats arreu de la sala per recrear l’acústica envoltant i situar així el públic a l’interior d’un forat negre espacial.
Amb aquest coencàrrec entre l’OBC, l’IRCAM de París, l’Ensemble InterContemporain, l’Orquestra Nacional de Lilla i la Gürzenich Orchester de Colònia, el compositor dona per acabada la seva residència 2016-2017 a L’Auditori. A més, l’estrena està dedicada al físic Stephen Hawking, un homenatge a tota una vida consagrada a la ciència i a les teories que inspiren l’obra.
El programa de l’OBC per a aquest cap de setmana també inclou la Simfonia núm. 4 de Gustav Mahler, La primera simfonia de Mahler que es va interpretar a Barcelona (dirigia Pau Casals, el 1924) i la primera de la història que inclou una única veu solista al costat de l’orquestra i que aquest cap de setmana serà Michaela Kaune.
Mahler va quedar corprès per la poesia del recull de cançons antigues Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic del xicot). Durant 20 anys va estar treballant diferents fragments d’aquest llibre i els va convertir en cançons i en obres simfòniques. Kazushi Ono té la voluntat –ja iniciada l’any passat– d’interpretar amb l’Orquestra totes les obres de Mahler escrites al voltant d’aquest món “Wunderhorn”. Els concerts se celebraran demà 19 de maig a les 19h i diumenge 20 de maig a les 11h.