COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 7 de juny 2018

L’OBC als Jocs Mediterranis 2018 amb un concert especial a la catedral de Tarragona

L’OBC oferirà el 10 de juny un concert que agermanarà els Jocs Olímpics de París 1924 i Tarragona 2018 a través de la figura del mestre Pau Casals.

El diumenge 10 de juny a la Catedral de Tarragona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà el concert commemoratiu 'Jocs Mediterranis i Jocs Olímpics de París. Units per la música i Pau Casals'.

L’any 1924, Pau Casals va dirigir la seva orquestra al Theâtre des Champs-Elysées per interpretar dos concerts en el marc de la Gran Temporada Cultural de la VIII Olimpíada celebrada a la capital francesa. 94 anys després d'aquell concert, i com enllaç amb les Olimpíades que París tornarà a organitzar el 2024, l’OBC oferirà un concert commemoratiu en què interpretarà peces de Weber, Beethoven i el mateix Pau Casals. L’acte comptarà amb la presència de la vídua del mestre, Marta Casals.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i Agbar, és un dels plats forts del Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Sota la direcció de Kazushi Ono, l'OBC interpretarà tres peces:
Oberon. Obertura. Carl Maria von Weber (1786-1826)
Simfonia número 3, en Mi bemoll major, op.55 "Heroica". Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)
El cant dels ocells. Cançó tradicional catalana, popularitzada per Pau Casals (1876 - 1973).

El concert s'emetrà en directe per televisió a través de Tac12. Properament també serà emès en diferit a través de La Xarxa i Televisió de Catalunya.