Sol Gabetta toca Saint-Saëns amb l’OBC

18-Mar-2021 – Aleix Palau

La violoncel·lista Sol Gabetta torna a L’Auditori de Barcelona per interpretar una de les grans obres dedicades a aquest instrument, el Concert per a violoncel n. 1 de Camille Saint-Saëns. Es posarà al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya la directora Elim Chan, una de les joves batutes més destacades de l’actualitat, que debutarà a L’Auditori de Barcelona amb aquest programa.

El Concert de Saint-Saëns és l’obra que li va atorgar més projecció com a compositor i és capdavanter pel que fa a la seva concepció formal, integrat en un sol moviment de tres seccions clarament diferenciades

Escrites durant l’estiu del 1788 i interpretades al llarg de la seva última gira a Alemanya l’hivern del 1789, les tres últimes simfonies de Mozart són, sens dubte, una de les aportacions fonamentals del classicisme al repertori orquestral. Tràgica i lluent alhora, la Simfonia n. 40 en sol m ha estat un model de pathos i rigor clàssic per a tota la generació romàntica, un punt de referència que podem resseguir a les simfonies de Mendelssohn, Schubert i Schumann.

És, de fet, l’interès pels motlles clàssics, i particularment per l’estil i el color orquestral de Mozart i Haydn, el que va impulsar Serguei Prokófiev a compondre la seva Simfonia n. 1 “Clàssica”, obra de referència del repertori neoclàssic. Completarà el programa Utopia, de la compositora basca Sofía Martínez, obra estrenada per l’Orquestra Simfònica de Bilbao el 2019 passat.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.