L’OBC reobre al públic la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona

01-Oct-2020 – Aleix Palau

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya torna a L’Auditori de Barcelona aquest cap de setmana per oferir el seu primer concert dins la temporada de tardor. La formació serà la protagonista de dotze produccions fins el mes de desembre.

El director titular de l’OBC, Kazushi Ono, dirigirà aquest primer programa, que porta per títol “La imaginació”, amb la violinista d’Esparraguera Maria Florea i la violista madrilenya Sara Ferrández, dues artistes que estan desenvolupant una gran carrera i que van ser aclamades pels seguidors de l’OBC amb el seu debut la temporada passada. Interpretaran la fantàstica Simfonia Concertant de Mozart.

La vetllada es completarà amb l’obertura del ballet Hercule et Omphale de Ferran Sor i la Segona de Beethoven i es podrà seguir en streaming obert per L’Auditori Digital el proper diumenge 4 a les 11 h.

La següent cita amb l’OBC serà els dies 10 i 11 d’octubre amb el Concerto Grosso de Jordi Cervelló, compositor que va fascinar al públic de L’Auditori dies enrere amb els seu quartet Remembrances durant la Biennal de Quartets de Barcelona, la brillant Simfonia núm. 5 de Carles Baguer i la Serenata núm. 1 de Johannes Brahms. Dirigirà aquest programa Edmon Colomer.

Durant la temporada de tardor escoltarem obres com Nit transfigurada d’Arnold Schönberg, els Tres estudis de Couperin de Thomas Adès, compositor convidat de la temporada, les Variacions sobre un tema de Haydn de Brahms, La cançó de la Terra de Mahler, In Seven Days de Thomas Adès, Ad limen caeli de Núria Giménez, Ramifications de György Ligeti i Homenaje a Ligeti de Sofía Martínez.

La presència d’artistes catalans i espanyols és una constant en aquesta temporada, amb batutes tan imprescindibles com les de Josep Caballé Domenech. Entre els solistes, cal destacar els violinistes Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs, membres del Quartet Casals, que interpretaran una obra excepcional: Tabula Rasa d’Arvo Pärt. També escoltarem el baríton José Antonio López i la pianista Neus Estarellas.

La pianista Khatia Buniatishvili i el flautista Emmanuel Pahud, a més del pianista Sebastian Knauer, el viola Antoine Tamestit i el tenor Ilker Arcayürek, seran els solistes internacionals que visitaran l’OBC en els propers mesos.

Les directores Giedrė Šlekytė, Tabita Berglund i Zoi Tsokanou encapçalen un llistat de primeres batutes que es completarà amb Matthias Pintscher, Lionel Bringuier, Ludovic Morlot, Nuno Coelho i Joseph Bastian.

Una temporada més, tota la família tornarà a gaudir de L’OBC balla Ravel, l’espectacle de música i dansa dirigit pel coreògraf i Premi Nacional de Dansa Antonio Ruz.


Abonaments especials de tardor i mesures de seguretat
Els concerts es faran seguint les mesures de seguretat establertes. El públic haurà de portar la mascareta posada en tot moment, tant per accedir a l’edifici com durant el concert. A més, la distància entre persones haurà d’estar d’acord amb el que indiquen les autoritats sanitàries i l’ús de l’ascensor es limitarà a una persona. Tampoc es donaran programes de mà o fulletons, que es podran consultar al web i a través dels codis QR repartits per diversos espais de L’Auditori, ni estarà habilitat el servei de guarda-roba. Els concerts es faran sense pausa.

L’Auditori de Barcelona posarà a l’abast del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic i els accessos tant d’entrada com de sortida es faran de manera esglaonada.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.