Thomas Adès i Ian Bostridge interpreten el Winterreise de Schubert a la temporada de Cambra de L’Auditori

08-Nov-2021 – Aleix Palau

Després de la gran acollida d’aquest cap de setmana amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Thomas Adès continua la seva estada a L’Auditori ara per fer front, demà dia 9, al Winterreise de Franz Schubert, que interpretarà al costat del tenor Ian Bostridge, un dels intèrprets més celebrats d’aquest cicle. 

Si durant el programa amb l’OBC vam poder veure les vessants de compositor i director de Thomas Adès, ara serà el torn de descobrir-lo com a pianista. La intimitat de la Sala 2 Oriol Martorell ens permetrà gaudir d’aquests grans artistes britànics amb la música complexa, enigmàtica i ombrívola de Schubert.

Escrit al final de la seva vida, curta i intensa, Winterreise consta de 24 cançons sobre poemes de Wilhelm Müller que superen, amb escreix, el plany per un desengany amorós i ens connecten amb una dimensió emocional molt més profunda i transcendent. 

Els poemes expressen els sentiments del poeta mentre camina, sol, a l’hivern, arran d’una història d’amor fallida amb un final abrupte i ple d’incògnites. La por, el fred, la foscor i la desolació conviuen amb moments d’alegria, tot plegat, amb un llenguatge musical que no tan sols imita o descriu els significats del text, sinó que l’il·lumina psicològicament. Indestriables, la veu i el piano s’embolcallen mútuament per recórrer el camí tortuós i angoixant del poeta. Amb el Viatge d’hivern, ben allunyat del retrat tradicional d’un Schubert melòdic, fràgil i sensible, ens endinsem en la personalitat complexa i turmentada d’una de les figures més fascinants de la música del segle XIX.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.