L’OBC estrena una nova obra d’Enric Palomar amb Marco Mezquida, Carles Marigó, Lidia Vinyes-Curtis i Pere Martínez

18-Nov-2021 – Aleix Palau

Un dels grans projectes de la temporada de tardor de L’Auditori és l’estrena mundial, per part de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, de l’obra Tres amores oscuros per a dos cantaores, dos pianos i orquestra, un encàrrec al compositor Enric Palomar

Els pianistes Marco Mezquida i Carles Marigó, la mezzosoprano Lidia Vinyes-Curtis i el cantaor Pere Martínez s’uneixen en un tríptic basat en fragments de Bodas de Sangre i Yerma, de Federico García Lorca, i en l’episodi de Tamar i Ammon de l’Antic Testament.

D’aquesta manera, Tres amores oscuros explora la dimensió tel·lúrica, ingovernable i desbocada de l’amor a partir de rres diàlegs amorosos en què la passió és conduïda per forces ancestrals que ultrapassen la raó.

El programa, dirigit per Josep Caballé, es completarà amb la música de ballet per a Cinderella (La Ventafocs) de Serguei Prokófiev. Una de les darreres obres d’aquest autor, escrita amb el beneplàcit de les autoritats soviètiques, poc abans de caure en un tràgic ostracisme.

Prokófiev es basa en el conte de la Ventafocs per retre homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, el model insigne de la música russa per a ballet. Les Suites compilen diferents seccions del ballet i retraten vívidament diverses escenes del relat de l’heroïna, amb una brillantor orquestral inconfusible que il·lustra magistralment una història d’abast universal sobre l’opressió injusta i el rescat triomfal.

El concert es podrà en directe el dissabte a les 19 h a través de L’Auditori Digital.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.