L’Auditori completa la seva participació a l’Any Gerhard amb La Pesta i una exposició al Foyer

10-Mar-2022 – Aleix Palau

L’Auditori de Barcelona segueix celebrant al gran compositor vallenc Robert Gerhard amb dues activitats que posaran en relleu la seva figura i llegat musical. 

Per una banda, els dies 25 i 26 de març l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb la direcció de Francesc Prat, interpretarà la cantata La Pesta. Obra cabdal en la producció de Robert Gerhard i que comptarà amb la participació de l’actor Pere Arquillué i de l’Ensemble O Vos Omnes i cantants de L’Auditori, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor Madrigal

Aquesta serà la tercera vegada que es faci La Pesta a Barcelona des de la seva estrena al Royal Albert Hall de Londres l’any 1964, comissionada i interpretada per l’Orquestra i Cor de la BBC.

Basada en la novel·la homònima d’Albert Camus, autor amb el qual Robert Gerhard sempre va manifestar una gran afinitat, es tracta d’una música d’intensitat extraordinària i d’una vigència i actualitat tan absolutes com la novel·la de Camus. La Pesta és una de les obres de major factura de l’autor, la síntesi del recorregut musical i humà de tota una vida per part del compositor català més internacional.

Les funcions de La Pesta es completaran amb la interpretació, al mateix programa, de Les illuminations de Benjamin Britten, que comptaran amb el tenor Ian Bostridge com a solista. 

Fins al darrer cap de setmana de març, el Foyer de la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori acollirà, de la mà del Museu de la Música de Barcelona, l’exposició Tot escoltant Gerhard que, amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Robert Gerhard, vol aproximar-se al compositor català més polifacètic i una de les figures més importants de la música catalana, hispànica i europea del segle XX.

Aquesta exposició acaba a L’Auditori la seva itinerància per Catalunya en el marc de l’Any Gerhard i, a la vegada, inicia un periple que la durà a diversos indrets de l’àmbit internacional.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.