La compositora Raquel García-Tomás estrena Suite of Myself amb l’OBC i El Cor Canta

11-May-2022 – Aleix Palau

L’Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya estrena aquest cap de setmana l’obra simfònicocoral Suite of Myself de Raquel García-Tomás.

Aquest encàrrec de L’Auditori va ser concebut per la compositora durant els mesos de confinament estricte i parteix de diferents fragments de música de Bach (concretament, de la Passió segons sant Joan, de la invenció BWV797 i de la sarabanda de la Suite francesa n. 2). Una música que ha acompanyat del text lluminós, solemne i alliberador de Song of Myself (Cançó de mi mateix), de Walt Whitman.

El concert suposa el retorn de la directora lituana Giedrė Šlekytė al capdavant de l’OBC, un programa que a més comptarà amb la compositora Raquel García-Tomás com a cantaire, ja que s’unirà a la massa coral d’El cor canta, agrupació coral amateur fundada a partir d’anteriors formats participatius de L’Auditori. 

La vetllada, que es podrà veure els dies 13 i 14 de maig -el 14 també en streaming a través de L’Auditori Digital-, es completarà amb la Tercera de Bruckner i el Concert per a piano i orquestra n. 6 en Fa de Bach, que tindrà a Pavel Kolesnikov com a solista

Raquel García-Tomás explica l’obra Suite of Myself.


Respecte a Giedrė Šlekytė, és assistent de Vladimir Jurowski a la Bayerische Staatsoper i ha dirigit formacions com la Royal Stockholm Phil­harmonic Orches­tra, Swedish Radio Orches­tra, Bruckner Orchester Linz, Mozarteum­orchester Salzburg, Wiener Sympho­niker, Staatskapelle Dresden, Konzert­haus­orchester Berlin, Frank­furt Radio Symphony, Orchestre Phil­har­monique de Radio France, Orches­tre de chambre de Paris, RTV Slovenia Symphony Orches­tra, Lithu­anian Natio­nal Symphony Orches­tra, Orches­tra Filar­monica del Teatro Comunale di Bologna, MDR-Sinfonie­orchester Leipzig, Gothen­burg Symphony Orches­tra, Royal Northern Sinfonia i l’Orchestre Phil­har­monique du Luxem­bourg.

Pel que fa al pianista rus Pavel Kolesnikov, cal destacar que ha estat artista resident del Wigmore Hall de Londres i ha actuat a sales com el Carnegie Hall de Nova York, la Konzerthaus de Berlín o el Suntory Hall de Tokyo, a més d’haver participat a festivals com La Roque d’AntheronMusiq3 Festival, Piano aux Jacobins o a l’Aldeburgh Festival.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.