Juanjo Mena i l’OBC estrenen mundialment una obra de Miquel Oliu

26-Oct-2021 – Aleix Palau

El director Juanjo Mena, una de les batutes espanyoles més internacionals, torna a L’Auditori de Barcelona per posar-se al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Una relació que continuarà durant aquesta temporada, ja que Mena encapçalarà la gira que durà l’OBC per Escandinàvia, a escenaris com l’Elbphilharmonie d’Hamburg o el Konserthuset d’Estocolm, el proper mes d’abril.

Aquest cap de setmana, dissabte 30 i diumenge 31, el mestre basc dirigirà l’estrena mundial de l’obra In luce praesenti de Miquel Oliu, encàrrec de L’Auditori.

Acompanyaran la peça d’Oliu dues simfonies magistrals. Parlem, per una banda, de la Simfonia núm. 3 de Johannes Brahms, obra impregnada d’un esperit heroic i d’una densitat formal i emocional. Es tracta d’una partitura en la qual hi és present l’empremta de Robert Schumann. Una simfonia que constitueix una de les majors aportacions de la maduresa creativa de Brahms al repertori orquestral.

Pel que fa a la Simfonia núm. 44 de Franz Joseph Haydn, pren el nom de Trauer (Fúnebre) pel fet que l’autor va demanar que s’interpretés l’adagio al seu funeral. Concebuda en quatre moviments, és una de les simfonies que formen part del període Sturm und Drang (Tempesta i empenta) del compositor, caracteritzat per una expressivitat intensa i vigorosa.

El concert es podrà seguir en directe a través de L’Auditori Digital aquest diumenge a les 11 h i també a través de Catalunya Música.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.