El director Andrea Gasperin substitueix a Philip Sparke al capdavant de la Banda Municipal

21-Jan-2022 – Aleix Palau

El programa del concert, que es mantindrà, és un monogràfic amb obres del mateix Philip Sparke, inclosa l’estrena mundial d’Hymn at Twilight, encàrrec de L’Auditori

Andrea Gasperin és l’únic italià guanyador de la “Batuta d’or” al World Music Contest de Kerkrade (NL) a més de rebre altres importants premis internacionals.

Després de graduar-se en trompeta es va graduar en direcció a l’ISEB (IT) amb Jan Cober i Felix Hauswirth, al Reial Conservatori de l’Haia (NL) i al Reial Conservatori de Brussel·les (BE) com el millor estudiant amb “La plus gran mention”. Va estudiar composició i va assistir a classes magistrals amb mestres com José Rafael Pascual-Vilaplana, Jorma Panula o Clarke Rundell.

Ha dirigit orquestres i bandes professionals a tot Europa i ha cooperat amb teatres d’òpera. És un dels fundadors del Catchpenny Ensemble (NL), grup de música contemporània i director de l’orquestra de vents Brixiae Harmoniae (IT).

El 2016 va col·laborar amb el mestre Jader Bignamini al Teatre Bolshoi de Moscou amb Anna Netrebko, Ainhoa ​​Arteta i Iussif Eyvazov.

El 2019 va dirigir una gira de 30 concerts a la Xina i recentment va fer el seu debut amb l’Orquestra del Friuli-Venezia Giulia i l’Orquestra Simfònica de l’Arena de Verona.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.