El Festival Emergents torna amb una Marató gratuïta de música de cambra

09-Feb-2022 – Aleix Palau

El Festival Emergents Barcelona torna un any més per donar a conèixer els joves intèrprets que comencen a despuntar tant internacionalment com a nivell local. 

Enguany, 200 artistes es reuniran en 14 concerts que, del 10 al 13 de febrer, ens aproparan des de la música religiosa de l’Alemanya luterana al jazz més punter. A més, cal destacar, per una banda, una Marató gratuïta de música de cambra que, durant 7 hores, reunirà 9 joves intèrprets en 6 concerts i, per l’altra, el debut a Barcelona de la directora mexicana Alondra de la Parra, que es posarà al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

El tret de sortida el donarà el dia 10 la Jove Capella Reial de Catalunya, capitanejada per Lluís Vilamajó, amb un programa dedicat a una de les obres més importants dels primers anys del barroc musical: les Membra Jesu Nostri (Els membres de Nostre Senyor Jesús), de Dietrich Buxtehude.

El mateix dia 10 descobrirem el projecte Big Babo, un quartet encapçalat pel pianista mallorquí Toni Mora amb un repertori de peces originals farcit de les diverses influències dels quatre membres: jazz, música tradicional i cançons que els han marcat en la seva etapa de formació personal i humana. També en l’àmbit de les músiques modernes, el dia 11 el conjunt del guitarrista i compositor Ernest Pipó ens portarà una relectura en clau de jazz dels espirituals negres.

L’OBC se sumarà al Festival Emergents amb la directora Alondra de la Parra, que debuta a Barcelona amb un doble programa que servirà de carta de presentació per a dos destacats solistes. El dia 11, el pianista Eric Lu, guanyador de la Leeds Piano Competition, interpretarà el Concert per a piano de Schumann i el dia 12 el violoncel·lista Alejandro Gómez farà el Concert per a violoncel núm. 1 de Xostakóvitx. Dues grans obres del repertori solístic que estarà embolcallat per dos pilars del simfonisme com són La consagració de la primavera de Stravinsky i el Preludi a la migdiada d’un faune de Debussy

La gran novetat d’aquesta edició és la Marató de cambra, que serà gratuïta i se celebrarà el dissabte 12 de febrer entre les 11 h i les 19 h. 7 hores de música en directe, 6 concerts i 9 joves talents de la música tant del panorama nacional com de l’internacional. Una proposta que tindrà una important presència d’obres de compositores com Pauline Viardot, Sofia Gubaidulina, Francesca Caccini, Jane Vignery, Anne Danican Philidor, Alma Mahler, Matilde Salvador, Clara Schumann i Ilse Weber, a més de les estrenes nacionals d’obres de Tebogo Monnakgotla i Lotta Wennäkoski.

En aquesta Marató hi participaran artistes que arriben fruit de la col·laboració de L’Auditori amb diferents organitzacions musicals del país i també europees. Si de la mà del programa ECHO Rising Stars el Konserthuset d’Estocolm ens presentarà el violinista Johan Dalene, el Concertgebouw d’Amsterdam a la flautista de bec Lucie Horsch i el Barbican de Londres el trompa Ben Goldscheider, Joventuts Musicals de Catalunya ens aproparà el talent de la soprano Mireia Tarragó i el pianista Eudald Buch, i el Concurs Internacional Maria Canals ens donarà a conèixer el guanyador de l’edició de 2019, el pianista Daumants Liepiņš.

El dissabte 12 es tancarà amb el Liceu Jazz Grup, que aplega els millors alumnes del Conservatori Superior del Liceu i els dona l’oportunitat de viure una experiència artística en un entorn professional real. 

El diumenge 13 de febrer a les 12h el Cor Jove Nacional de Catalunya tornarà a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. Interpretaran música de quatre dels compositors catalans més destacats del panorama actual: Mariona Vila, Joan Magrané, Bernat Vivancos i Albert Guinovart amb la direcció de Pere Lluís Biosca

A la tarda serà el torn de la Banda Municipal, que comptarà amb els trombonistes Polina Tarasenko i Iván Plaus per interpretar el Concert per a dos trombons i banda de Ricardo Mollá. Un concert dirigit per Henrie Adams i que es completerà amb una selecció de suites del Romeu i Julieta de Prokófiev

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.