Les Musiciens du Louvre tornen a L’Auditori amb els aclamats Emöke Baráth i Francesco Corti

09-Feb-2021 – Aleix Palau

Les Musiciens du Louvre, una de les formacions més aplaudides del l’àmbit global, torna a L’Auditori de Barcelona per interpretar fragments d’obres sacres de Händel amb la prestigiosa soprano Emöke Baráth i la direcció del mestre Francesco Corti.

Francesco Corti i Emöke Baráth són dos dels intèrprets més aclamats de les noves generacions de músics especialitzats en repertori Antic i Clacissisme, i arriben a Barcelona sota l’aixopluc de l’orquestra fundada i dirigida per Marc Minkowski.

El concert que faran el dimarts 16 de febrer a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, és una ocasió única per descobrir algunes de les obres sacres menys conegudes de Georg Friedrich Händel. És el cas del gran oratori Joseph and his Brethren HWV 59 que, basant-se en la complexa i rocambolesca història vital i espiritual de Josep (patriarca), ho té tot i més: gelosia, malenconia, decepcions, violència i presons egípcies. Se n’interpretarà una selecció.

També podrem sentir fragments d’un oratori amb més renom, Theodora HWV 68, que narra la història d’aquesta màrtir cristiana i el seu enamorat, el romà convers Didymus.

Tancarà el programa la interpretació integral del motet Silete Venti HWV 242, escrit per a una soprano solista a qui es demana grans dosis de virtuosisme i expressivitat. És ben bé un monodrama de ressonàncies entre l’oratori i l’òpera que presenta àries, recitatius, fugats, tempestes, pastorals… i que acaba, “a la haendeliana manera”, amb un al·leluia flamíger i resolutiu.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.