El Museu de la Música celebra el seu 75è aniversari

28-May-2021 – Aleix Palau

Demà, el Museu de la Música de Barcelona celebra el 75è aniversari de la seva inauguració. Una data que la històrica institució vol celebrar amb una jornada plena d’activitats.

Amb l’organista Juan de la Rubia i el fagotista Josep Borràs, els assistents podran gaudir, dins del cicle La Música del Museu, de dos dels instruments icònics de la col·lecció: el claviorgue Hauslaib i l’orgue Pérez Molero.

També se celebrarà una nova edició del Discofòrum, una trobada d’escolta musical col·lectiva on cadascú exposa un tema musical que genera un petit debat, amb les aportacions de tot el grup una nova manera d’escoltar música en comunitat.

Per últim, gaudirem d’una sessió d’Un cafè amb notes d’Antiga, el cicle de concerts a càrrec d’estudiants i professors de l’Escola Superior de Música de Catalunya, dirigit musicalment per l’arpista Mara Galassi.

El Museu de la Música de Barcelona es va inaugurar el 29 de maig de 1946 al Conservatori Municipal de Barcelona. El Museu va estar inicialment dirigit pel violoncel·lista i musicòleg Josep Ricart i Matas, qui durant anys va anar reunint instruments d’arreu del món mitjançant compres i donacions, de manera que va ampliar els fons inicials basats especialment en la col·lecció d’instruments d’Orsina Baget i Joaquim Folch.

Des d’aleshores, la col·lecció d’instruments s’ha incrementat per diverses vies (compres, donacions, préstecs en comodat, etc.). Així, s’ha aconseguit comptar amb una de les millors col·leccions de guitarres del món, vint saltiris molt notables, flautes de vidre úniques i instruments tradicionals dels cinc continents. A més d’un fons documental de referència amb autògrafs, documents i objectes personals d’Albéniz, Granados, Manén, Blanca Selva o Llobet, entre altres.

Després del Conservatori del Bruc, el Museu es va instal·lar l’any 1980 a la Casa Quadras, i des de l’any 2007 es troba a la seu actual dins l’edifici de L’Auditori.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.