El Museu de la Música inaugura l’exposició “Guitar ON/OFF”

20-Sep-2016 – Lisi Andrés

La mostra ja s’ha pogut veure al Musée de la musique de París i després de Barcelona viatjarà a Dinamarca.

El Museu de la Música de Barcelona presenta l’exposició “Guitar ON/OFF” que es podrà veure del 20 de setembre al 27 de novembre de 2016 a l’espai exterior de L’Auditori. Es tracta d’una exposició que pren la forma d’una guitarra gegant, de 20 metres de longitud, ideada gràcies a la col•laboració internacional entre el Musée de la musique de París (França), el Museu de la Música de Barcelona i el Ragnarock – Museu del Pop, el Rock i la Cultura Juvenil de Roskilde, a Dinamarca.

La mostra ofereix una experiència multimèdia col·lectiva que permet (re)descobrir el més popular i universal dels instruments. És un espai d’immersió dedicat a la música en viu i a la història de la guitarra. Es pot entrar dins l’enorme instrument que pren vida en contacte amb els visitants i tocar-ne les cordes, mentre que el mànec revela imatges 3D i secrets de guitarres emblemàtiques.

Un cop dins la guitarra el públic pot interactuar amb els 5 mòduls interactius que conté. A l’espai On stage, els visitants tenen l’oportunitat de pujar en un petit escenari per “tocar” determinats passatges amb air guitar. Una pantalla interactiva permet descobrir la història i el paper social d’aquest instrument al llarg dels segles i a través de projeccions audiovisuals de gran format gaudir d’interpretacions de guitarres de diferents èpoques i estils.

“Guitar ON/OFF” compta també amb una pantalla tàctil on es poden explorar amb detall cinc guitarres del Musée de la musique de París amb imatges digitals 3D i accedir a una selecció de les guitarres més destacades dels tres museus participants en el projecte. A més, la mostra permet escoltar-ne enregistraments sonors i obtenir informació tècnica sobre els instruments. Gràcies a la col•laboració amb la casa Woodbrass els visitants podran gaudir de quatre guitarres elèctriques de lliure accés.

Descarrega’t el Dossier de Premsa aquí

Descarrega’t imatges aquí

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.