Marta Gardolińska serà la principal directora convidada de l’OBC a partir de la propera temporada

16-Feb-2022 – Aleix Palau

L’equip artístic liderat per Robert Brufau, director de L’Auditori, fa un pas més en la seva aposta per les veus emergents més destacades del circuit internacional. “El talent, la inquietud, l’honestedat i la creativitat a l’hora de desenvolupar propostes artístiques són atributs de Gardolińska que li estan valent el reconeixement dels projectes més ambiciosos a nivell internacional. En la seva darrera visita, Marta Gardolińska va seduir l’orquestra amb una tècnica i un gest impecables i un sorprenent control del delicat encaix de les veus en una partitura tan exigent com El Corn Màgic de la Joventut de Mahler. És una aposta de L’Auditori i l’OBC per una etapa de futur compromesa amb els nous lideratges d’artistes que estan fent avançar el món de les arts sense deixar de banda la realitat social que ens envolta”.


Marta Gardolińska
Per la seva banda, Gardolińska ha comentat que “tinc moltes ganes del meu viatge musical amb els meravellosos músics, el director titular, Ludovic Morlot, i tot l’equip de l’OBC a la bonica ciutat de Barcelona. Des del primer assaig que vaig tenir amb l’orquestra, vaig sentir una atmosfera especial de molta concentració, gran generositat musical i fluida comunicació i estic segura que això ens permetrà crear molts moments musicals especials en les properes temporades. Una de les coses que més agraeixo d’aquesta oportunitat és l’enfocament obert i inventiu per a la cura de programes que comparteixo amb l’equip de programació de l’OBC. Em permet triar un repertori atrevit i portar música de la meva Polònia natal, però també conèixer la producció d’alguns compositors catalans. Tots aquests projectes tan estimulants es veuen reforçats per la perspectiva de passar una mica més de temps i compartir música amb la gent de Barcelona, ​​que és una de les meves ciutats preferides!”.

Marta Gardolińska va debutar al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya durant la temporada 2019-20 amb un programa encapçalat per Des Knaben Wunderhorn de Mahler i les veus del tenor Ian Bostridge i la soprano Dorothea Röschmann. Un concert amb el qual la directora va obtenir una rebuda entusiasta per part del públic i la crítica i que està disponible, a la carta, a L’Auditori Digital.


Marta Gardolińska al capdavant de l’OBC durant el seu debut el mes d’abril de 2021.
La directora polonesa Marta Gardolińska va atraure l’atenció internacional quan va ser directora associada de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth (2018-2020). La temporada 2019-2020 va debutar amb molt d’èxit als Estats Units amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, amb la que colabora amb regularitat des de llavors. A més, des de la present temporada Gardolińska és la directora musical de l’Òpera Nacional de la Lorena.

Durant l’actual temporada, la directora polonesa debuta amb la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra nacional del Capitole de Toulouse i a l’Òpera Nacional de Burdeus. A més, dirigeix per primera vegada algunes de les principals formacions britàniques, com les Simfòniques de Londres i Birmingham, la Royal Northern Sinfonia, la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i la BBC National Orchestra of Wales.

La temporada 2020-2021 va debutar amb la Reial Orquestra Nacional Escocesa, l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa, l’Orquestra Nacional de la Lorena i l’Orquestra de Cambra de París, entre altres. També tornarà a dirigir l’Orquestra Simfònica de Bournemouth i l’Orquestra Tonkünstler al Musikverein de Viena.

El 2019, Gardolińska va debutar amb l’Orquestra de Cambra Escocesa al Festival d’Edimburg. Altres actuacions recents inclouen concerts amb la Wiener Concert-Verein al Musikverein de Viena i el seu retorn a Varsòvia per dirigir els músics joves de la Culture Orchestra al Philharmonic Hall.

Entre els nombrosos guardons que ha rebut, hi ha una menció honorífica i el premi especial de l’orquestra en el Concurs de Direcció de Witold Lutoslawski (Polònia, 2016), i el tercer premi i el premi especial de l’orquestra al Concurs Internacional de Direcció Felix Mendelssohn (Grècia, 2016). També va ser semifinalista del Primer Concurs Internacional de Direcció de Hong Kong (2018). El 2016, Gardolińska va rebre el títol de Destacada Polonesa a Àustria i, la temporada 2017-2018 va ser nomenada membre associada de la Taki Alsop Conducting Fellowship, fundada per Marin Alsop.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.