L’OBC accepta el repte de reciclar 1000 telèfons mòbils en favor de la selva aquest cap de setmana

15-Mar-2017

El 1r de Txaikovski i La consagració de la primavera de Stravinsky sonaran en un programa dirigit per Jaime Martín i amb la pianista Gabriela Montero com a solista.

Aquest cap de setmana l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dedica els seus tres concerts a la consciencia global i, en especial a la doctora Jane Goodall, Premi Internacional Catalunya 2015. És per això que estrenarà l’obra que el compositor Jordi Cervelló ha escrit per a ella i que porta per títol Natura contra natura. Es tracta d’una composició simfònica en tres moviments on s’evoquen els cants dels ocells i els sons de la natura, i on també es denuncia la violència de l’ésser humà que extermina les espècies i ecosistemes de la Terra.

Tot el programa, que en aquesta ocasió dirigeix Jaime Martín, ha estat concebut per posat música a la immensa i valuosa tasca que Goodall desenvolupa. Així doncs l’OBC interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski juntament amb la prestigiosa pianista veneçolana Gabriela Montero. Arrelada a Barcelona, Montero és la solista ideal per a aquesta obra, que és una partitura d’una força extraordinària i d’una enorme dificultat. Gabriela Montero debuta amb aquest concert a L’Auditori. Per tancar els concerts l’OBC interpretarà el ballet la Consagració de la primavera de Stravinsky, que va suposar el primer gran escàndol musical del segle XX per la seva modernitat. Amb el pas del temps la partitura s’ha convertit en una obra indispensable per a les orquestres d’arreu del món.

1.000 telèfons mòbils per ajudar la selva

La doctora Jane Goodall, primatòloga, etòloga, missatgera de la pau de les Nacions Unides i Premi Internacional Catalunya 2015, ha dedicat tota la seva vida a l’estudi dels ximpanzés, i s’ha convertit en una de les grans científiques i activistes de les últimes dècades. Per donar suport als projectes que l’Institut Jane Goodall desenvolupa a l’Àfrica l’OBC ha acceptat el repte de recollir 1000 telèfons mòbils vells per a reciclar-los. Durant tot el cap de setmana s’instal·laran a L’Auditori punts de recollida on el públic podrà deixar els telèfons i informar-se sobre la campanya “Mobilitza’t per la selva”, impulsada per l’Institut Jane Goodall. A més, entre totes les persones que portin telèfons se sortejaran apadrinaments de ximpanzés per un any.
El foyer de la Sala 1 Pau Casals acollirà, a més, durant els tres dies de concert una exposició de fotografies que expliquen la tasca que l’Institut Jane Goodall desenvolupa a l’Àfrica des de fa 40 anys.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.