L’Auditori estrena OFFSTAGE, un nou projecte audiovisual d’entrevistes a L’Auditori Digital

27-Jan-2022 – Aleix Palau

L’Auditori de Barcelona estrena demà el primer capítol d’OFFSTAGE, una nova sèrie de quatre entrevistes als principals compositors que passen aquesta temporada per L’Auditori i que es podrà veure a L’Auditori Digital de forma gratuïta.

Bernat Vivancos, Joan Magrané, Raquel García-Tomas i Enric Palomar són els protagonistes dels quatre primers capítols, que s’aniran descobrint cada dijous durant el proper mes a la plataforma digital de L’Auditori.

La periodista Anna Guitart és la conductora d’aquestes entrevistes, que desvetllen les facetes més personals i les inquietuds artístiques dels creadors més estimulants del panorama actual. Unes entrevistes que ens mostren vessants diferents d’aquests compositors i que han estat filmades en diverses localitzacions.

En el primer capítol el protagonista és Bernat Vivancos (Barcelona, 1973), compositor convidat de la temporada i de qui la Banda Municipal estrenarà una nova obra d’encàrrec el proper cap de setmana. L’entrevista s’ha enregistrat al Collsacabra, paisatge natural font de la seva inspiració. Autor de gran lluminositat, la música de Vivancos és una síntesi de la tradició vocal d’encuny religiós i la sonoritat actual.

Profundament vinculat a l’Escolania de Montserrat, l’empremta de l’experiència al monestir ha marcat una trajectòria que ha cristal·litzat en una veu única i inconfusible. En la seva producció hi conflueixen traces de la música vocal a la recerca de l’harmonia viva i esplendent, la natura, la presència sonora de la fe o la bellesa. Puntals que sostenen un món musical particular, poderosament humà i llampant, proper i universal.

El capítol del 3 de febrer estarà protagonitzat, des de l’Ateneu Barcelonès, per Joan Magrané, coincidint amb l’estrena de la seva obra amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El 10 de febrer serà el torn d’Enric Palomar, amb una entrevista enregistrada als exteriors de L’Auditori. Tancarà aquesta primera sèrie, des del Garraf, la compositora i Premio Nacional de Música Raquel García-Tomàs.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.