Lang Lang inicia la seva gira espanyola amb dos concerts a L’Auditori

23-Feb-2016 – Lisi Andrés

El cèlebre pianista xinès Lang Lang inicia demà a L’Auditori la gira espanyola de presentació del seu nou disc Lang Lang in Paris (Sony, 2015) que el durà fins el 5 de març a diferents ciutats de l’estat. A Barcelona, Lang Lang oferirà un recital dins la Temporada de Música de Cambra de L’Auditori en el qual interpretarà Les Estacions de Txaikovski, Quatre Scherzos de Chopin i el Concert italià de Bach, amb les entrades pràcticament exhaurides. Tant Chopin com Txaikovski han ocupat una posició preeminent en la carrera de Lang Lang. L’any 2012 The Chopin Album es va convertit en un dels discs més celebrats de la superestrella del piano i amb només 17 va aconseguir un gran èxit internacional al Festival de Ravinia amb la Chicago Symphony Orchestra interpretant Txaikovski que posteriorment va enregistrar amb Deutsche Gramophone.

Només dos dies més tard, divendres 26, Lang Lang compartirà escenari per primera vegada amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Les entrades per a aquest concert únic estan exhaurides des de fa setmanes. El repertori escollit per aquesta ocasió és Così fan tutte. Obertura de Mozart, el Concert per a piano núm. 24 també de Mozart i el Concert per a piano núm. 1 en fa# menor, op.1 (versió final del 1919) de Rakhmàninov. El concert el dirigirà el mestre Rubén Gimeno.

Lang Lang està considerat un dels millor pianistes del món i és especialment conegut per la seva precisió i inspiració a l’hora de tocar. Tot i la seva joventut, ha col•laborat amb grans artistes de tot el món, començant per mestres com Barenboim, Dudamel i Rattle, i continuant amb artistes de fora del món clàssic, com el ballarí Marquese “nonstop” Scott, Julio Iglesias i Herbie Hancock, o establint relacions sòlides amb entitats que li permeten apropar la música clàssica al gran públic i construir ponts culturals entre Orient i Occident. A més de la seva carrera musical Lang Lang treballa intensament per compartir la música amb les noves generacions. Lang Lang mai no oblida allò que el va inspirar per primera vegada com són els grans compositors –Liszt o Chopin, per exemple– i gaudeix apropant-los al públic. No oblida els dibuixos de Tom i Jerry com El concert del gat que de petit el van iniciar en la música de Liszt i que l’impulsen en allò que anomena la seva segona carrera: el seu treball per apropar la música als nens de tot el món, mitjançant la col•laboració amb les Nacions Unides com a “Missatger de la Pau”, o a través de la seva Fundació Internacional de Música Lang Lang. La revista Time el va nomenar “Time 100”, com a símbol de la joventut de la Xina i el seu futur. Lang Lang és, també, ambaixador cultural de Shenzhen i Shenyang, i desenvolupa un paper important com a model per a molts joves descrit per The Today Show com “l’efecte Lang Lang”.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.