L’Auditori, de la mà del Festival Sónar i la participació del bcn216, portarà Steve Reich en concert a Barcelona

15-Nov-2010 – L'Auditori

Figura capital del minimalisme repetitiu, Steve Reich actuarà acompanyat pel conjunt instrumental bcn216, grup resident de L’Auditori, i el grup vocal britànic Synergy Vocals. El programa que interpretaran al Sónar a L’Auditori, està format per Double Sextet (2007), premi Pulitzer 2009 per a flauta, i Music for 18 Musicians (1974-1976), una obra puntual en la seva carrera i peça clau de la música de avantguarda de la segona meitat del segle XX.

Steve Reich és una de las figures més rellevants del panorama musical dels últims cinquanta anys i un dels pares, juntament amb Terry Riley, del moviment minimalista nord-americà. La seva dilatada carrera ha suposat una constant experimentació tonal i estructural, nascuda com a resposta a la rigidesa dodecafònica de la primera meitat del segle, que l’ha portat a construir magistrals mosaics sonors d’una riquesa melòdica i rítmica fascinants i absolutament trencadores amb la tradició. Reich està considerat per la crítica musical especialitzada com una de les influències més notables en la música de l’últim mig segle. És també una referència clau per a multitud d’artistes de diferents escenes i disciplines, des del rock experimental als pioners de l’electrònica passant per l’hip-hop.

L’Auditori porta diverses edicions col•laborant amb el Festival Sónar amb diferents coproduccions. Amb el bcn216 com a principal aliat i promotor de noves experiències musicals, han tingut lloc diversos concerts, entre ells, l’any 2010 van interpretar obres de compositors nipons, amb els visuals de Cristian Vogel i el 2009 col•laboraven amb l’artista noruec Lars Horntveth. Altres artistes que han passat per L’Auditori emmarcats en el Festival han estat Ryuichi Sakamoto, Cabo San roque, Matthew Herbert i Basquiat Strings.
El concert de Steve Reich, inclòs també dins la Temporada bcn216 a L’Auditori, inaugurarà dijous 16 de juny de 2011 a les 20h el Festival Sónar11 a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.


STEVE REICH A BARCELONA
Concert inclòs dins la Temporada bcn216 a L’Auditori
Concert Inaugural Festival Sónar 2011
Dijous, 16 de juny 2011
Sala 1 Pau Casals, a les 20 hores

Intèrprets:
Bcn216
Synergy Vocals
Steve Reich, piano
Micaela Haslam, preparació musical
David Albet, flauta

Programa:
Steve Reich: Double Sextet
Music for 18 Musicians

Entrades a la venda a partir del 30 de novembre de 2010. Preu entrada: 30€

Amb la col•laboració de Stage Planet.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.