Jordi Savall exhaureix localitats al concert inaugural de la temporada de Música Antiga

08-Oct-2021 – Aleix Palau

Amb totes les localitats exhaurides, el mestre Jordi Savall donava ahir el tret de sortida a la temporada de Música Antiga de L’Auditori. Un concert en què Savall i Le Concert des Nations van continuar amb la integral de simfonies de Beethoven que van iniciar fa dues temporades a L’Auditori. Ahir va ser el torn de Sisena i la Setena

El concert, amb l’ocupació de la Sala 1 Pau Casals al 70%, s’ha realitzat un dia abans de l’anunci de l’ampliació de l’aformant al 100% en les properes setmanes. Una notícia que, en paraules de Robert Brufau, director de l’equipament: “Es una molt bona notícia. Estem arrencant la temporada amb força i amb el topall del 70% ens quedem limitats. Som una eina indispensable per generar il·lusió i confiança i la normalitat passa pel 100% d’aforament. Com a país i sector hem fet una molt bona gestió durant la pandèmia i hem de continuar aquesta mateixa línia, sobretot quan el context europeu en un sector tant internacional com el nostre, és de reobertura”.

Jordi Savall visitarà en dues ocasions més la temporada d’Antiga de L’Auditori
. La propera serà amb un concert molt especial que amb el títol Lachrimae, planys i follies, suposarà el seu debut al Festival Llums d’Antiga el pròxim 22 d’abril. La cita, que es desenvoluparà a la basílica de Santa Maria del Pi , reunirà Savall i un grup reduït de músics per explorar l’art de la variació i la improvisació del segle XVII europeu.

El següent concert serà el 10 de maig, novament a la Sala 1. Aquesta vegada gaudirem d’un programa dedicat a Mozart amb el seu Rèquiem i la Simfonia “Júpiter”.

Aquest mes d’octubre serà també el torn del concert inaugural de Música de Cambra, el proper dijous 14 d’octubre, amb un programa dedicat a la música vocal d’arrel popular de Robert Gerhard, compositor de qui enguany es commemora el 125è aniversari del seu naixement. 

La soprano María Hinojosa Montenegro i la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, acompanyades al piano per Francisco Poyato i Anna Crexells, interpretaran els cicles dedicats a la cançó popular catalana i francesa i també els 7 Haiku per a formació de cambra dirigits per Francesc Prat

A més, gaudirem del primer Sit Back de la temporada, amb Kings of Convenience, el proper dia 21, concert que té totes les entrades exhaurides des de fa setmanes amb l’aforament actual del 70%.

La Banda Municipal iniciarà la seva temporada el dia 24 d’octubre amb un concert protagonitzat per El amor brujo de Manuel de Falla i que dirigirà el titular de la formació, José R. Pascual-Vilaplana

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.