Ian Bostridge i Dorothea Röschmann canten Mahler amb l’OBC

08-Apr-2021 – Aleix Palau

Dues de les veus més aclamades i fascinants de l’actualitat, la del baríton Ian Bostridge i la de la soprano Dorothea Röschmann, seran aquest cap de setmana (divendres 9 i dissabte 10 a les 19 h) amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per interpretar una de les obres cabdals de Gustav Mahler: Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut). Dirigirà el concert Marta Gardolińska, que debuta al capdavant de l’OBC.

D’aquesta manera, el concert, que es podrà seguir també en directe a través de L’Auditori Digital, presenta una de les grans partitures de Gustav Mahler i de tot el repertori liederista, interpretarat per dos dels cantants més destacats d’aquest gènere.

Per confeccionar el cicle, Mahler va recórrer al recull de poemes i cançons tradicionals alemanyes Des Knaben Wunderhorn: Alte deutsche Lieder (El corn màgic de la joventut: antigues cançons alemanyes), compilat el 1805. D’aquest, el compositor va arranjar un total de dotze peces entre 1892 i 1898 que esdevingueren una font de recursos inesgotable per a les seves simfonies.

El programa es completarà amb la Little Suite de Witold Lutosławski, una obra de joventut viva i plena de referències al folklore polonès. L’autor, poc abans, havia estrenat la seva Primera simfonia, polèmica pel seu llenguatge avantguardista i ferotgement criticada per les autoritats del partit comunista, que van titllar-la de formalista. Amb la Little Suite, el compositor fa palesa la possibilitat d’una expressió lliure a través del joc amb les constriccions imposades pel poder.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.