Elena Pankratova cantarà el paper de Turandot en substitució de Rebeka Lokar

16-May-2019 – Aleix Palau

La soprano russa Elena Pankratova substitueix a Rebeka Lokar en el rol de Turandot el proper dissabte 25 de maig. Lokar no participarà en aquest programa de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, darrer de la temporada, per motius aliens a la organització.

Amb la confirmació de Pankratova, l’OBC rebrà una de les intèrprets de Turandot més aclamades de l’actualitat. Dirigida per Kazushi Ono, director titular de l’OBC, la producció de Turandot en versió de concert es podrà veure els dies 24, 25 i 26 de maig.


Sobre Elena Pankratova
La combinació de sensibilitat musical, tècnica superlativa i una forta presència escènica distingeix Elena Pankratova entre la nova generació de sopranos dramàtiques. L’èxit espectacular de la seva primera Tintorera a Die Frau ohne Schatten a Florència (2010) va ser una fita en la seva carrera i va comportar invitacions de La Scala, el Teatro Colón a Buenos Aires, l’Òpera Estatal de Baviera, la Royal Opera House Covent Garden, l’Òpera de Viena, l’Òpere Reial Danesa, la Deutsche Oper i l’Òpera estatal de Berlín Unter den Linden, La Monnaie a Brussel·les, Semperoper Dresden, Concertgebouw i òpera nacional a Amsterdam, Ginebra, Lió, Nàpols, Teatre Mariinsky, Bunka Kaikan i NHK Tokio.

La cantant va ser la primera soprano dramàtica russa en actuar, en els seus 140 anys d’història, al Festival de Bayreuth, on des de 2016 canta Kundry a Parsifal i des del 2019, també Ortrud a Lohengrin.

Molt reconeguda per les seves interpretacions del repertori alemany i italià per a soprano dramàtica, ha cantat Odabella a Attila, Turandot, Leonora a Il Trovatore, Tosca, Amelia a Un ballo in maschera, Norma, Leonora a La Forza del Destino, Abigaille a Nabucco, Alice a Falstaff, Santuzza a Cavalleria rusticana, Adriana Lecouvreur, Giovanna d’Arco i el Rèquiem de Verdi, així com els rols d’Elektra, Elisabeth & Venus a Tannhäuser, Sieglinde, Leonore a Fidelio a Ginebra, Sevilla i Bilbao, Ortrud a Lohengrin, Ariadne auf Naxos, Senta a Der fliegende Holländer, Rosalinde a Die Fledermaus, Saffi a Der Zigeunerbaron, Tove a Gurre-Lieder.

La soprano col·labora habitualment amb grans directors com Zubin Mehta, Valery Gergiev, Kirill Petrenko, Christian Thielemann, Semyon Bychkov, Kent Nagano, Pinchas Steinberg, Kazushi Ono, Hartmut Haenchen, i amb directors d’escena com Krzysztof Warlikowski, Stefan Herheim, Claus Guth, Carlus Padrissa, Romeo Castellucci, Andreas Homoki i Olivier Py.

Entre els seus futurs compromisos destaquen Fidelio a Dresden, Sieglinde al Concertgebouw, Santuzza al Liceu de Barcelona i a Chicago, Brünnhilde (Siegfried) a Londres, i Elektra a Hamburg.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.