Comença la temporada 15-16 de L’Auditori: Set concerts en deu dies!

15-Sep-2015 – Lisi Andrés

El proper 20 de setembre arrenca la temporada 2015-2016 de L’Auditori amb un inici excepcional: set concerts en deu dies! Una mostra més de la consolidació del nou projecte que L’Auditori va iniciar la temporada passada i que el situa com el centre de la música de Barcelona alhora que compleix la seva principal raó de ser, la d’acostar la música a tota la ciutat. És per això que el primer gran esdeveniment serà el concert que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Kazushi Ono, oferirà dins la Sagrada Família (19.30). Serà la primera vegada que l’OBC actua dins del temple de Gaudí i el primer concert del mestre Ono com a director titular. Música simfònica i el nostre arquitecte més internacional units per fer sonar com mai les obres de Mozart, Fauré, Takemitsu i Vivancos en un concert gratuït i obert a la ciutat. Un esdeveniment que ningú no es vol perdre i així ho demostra l’altíssima participació del sorteig per aconseguir alguna de les 1.500 invitacions disponibles. Més de 24.000 persones es van inscriure per poder ser entre el públic del què de ben segur serà un dels esdeveniments de la temporada.

Només quatre dies després, el 24 de setembre (20.30h) s’inaugurarà la temporada de Música Antiga també amb un concert excepcional. En aquest cas l’escenari serà la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori i el protagonisme recaurà en la batuta de René Jacobs i La Creació de Haydn. Una obra cabdal de la mà d’un mestre de referència indiscutible en el món de la interpretació de la música amb criteris històrics que acumula ja més de 250 discos a les seves espatlles. Jacobs dirigirà a L’Auditori la prestigiosa orquestra B’Rock que debutarà a Barcelona amb aquest concert i el Collegium Vocale Gent, que torna a la Sala 1 després de l’èxit aconseguit la temporada passada amb el celebrat concert de Philippe Herreweghe i la Passió Segons Sant Joan de Bach.


El cap de setmana (26 i 27 de setembre) vestirem L’Auditori de gala per inaugurar la temporada 15-16 de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El mestre Kazushi Ono farà el seu primer concert com a director titular a L’Auditori amb un programa molt especial en què podrem escoltar l’obra cabdal de l’impressionisme francès, el ballet Daphnis i Chloé, de Maurice Ravel, en la versió completa per a orquestra i cor que molt poques vegades es pot sentir en directe. En aquest concert també comptarem amb un solista de luxe, el virtuós violinista siberià Vadim Repin, en l’espectacular Concert per a violí i orquestra num. 2 de Prokófiev. A més, escoltarem la primera de les obres que aquesta temporada ens ofereix el nostre compositor resident, el barceloní Hèctor Parra. La inauguració de la temporada comptarà també amb una festa posterior que anirà a càrrec dels The Gramophone AllStars Big Band. Serà també el primer After de la temporada i podrem ballar al ritme del seu nou disc Jazzmaica en què fusionen la música jamaicana amb l’afroamericana.

I dimecres 30 de setembre (20.30h) inaugurarem la temporada de Música de Cambra. Un any més, el Quartet Casals obrirà i tancarà la temporada amb dos concerts dedicats íntegrament als quartets de Xostakóvitx, un dels compositors russos més interpretats. En el concert inaugural podrem gaudir dels Quartets núm. 4, núm. 7 i núm. 3.

A més de totes aquestes grans cites la ciutat podrà gaudir dels concerts que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i de la Banda Municipal de Barcelona oferiran per les festes de La Mercè. Serà dimarts dia 22 de setembre a l’avinguda de la Catedral i tots dos són gratuïts. La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, encetarà la vetllada a les 20.30h, com ja és tradició, amb un concert de música catalana on no hi faltaran les sardanes. La Banda interpretarà obres de Moraleda, Morera, Serra i el mateix mestre Brotons. A les 22.15h serà l’OBC qui pujarà a l’escenari, dirigida per Alfons Reverté, per acostar a la ciutat fragments de grans obres del repertori simfònic des del barroc fins al nostre segle. Un repàs per la història de la música a través dels grans compositors com Händel, Mozart, Falla, Strauss fins arribar als nostres dies amb Star Wars de John Williams i Pirates del Carib de Kaluss Badelt.

Podeu descarregar-vos fotos de la temporada
Podeu descarregar-vos el vídeo de temporada de l’OBC
Podeu descarregar-vos vídeo de René Jacobs

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.