Brahms Piano Quartet inaugura la temporada de Música de Cambra

10-Oct-2016 – Lisi Andrés

La temporada de Música de Cambra s’inaugura a L’Auditori el proper 12 d’octubre amb el concert inaugural de Josep Colomé (violí), Joaquín Riquelme (viola), David Apellániz (violoncel) i Enrique Bagaría (piano), un quartet format expressament per a l’ocasió. La temporada 2016-2017 arrenca posant en valor el talent de casa amb aquest projecte anomenat Brahms Piano Quartet, que reuneix quatre artistes amb una forta projecció internacional. Es completa així el projecte de la integral dels quartets amb piano de Brahms que es va iniciar la temporada passada.

Brahms Piano Quartet interpretarà a la Sala 2 Oriol Martorell de dues de les millors obres de cambra de Johannes Brahms: el quartet amb piano núm. 2 i el quartet amb piano núm. 3. La maduresa artística dels quatre intèrprets els permet oferir aquests dos monuments que el compositor d’Hamburg va compondre en l’equador de la seva vida. El primer va ser compost just abans de la seva anada a Viena i el segon és una peça que ens permet entrar en l’etapa central de l’obra d’un dels compositors més importants del segle XIX. El projecte Brahms Piano Quartet, promogut per L’Auditori, es convertirà també en un disc que veurà la llum pels voltants de Nadal. Josep Colomé (violí), Joaquín Riquelme (viola), David Apellániz (violoncel) i Enrique Bagaría (piano) han gravat aquest més d’agost la integral dels quartets amb piano de Brahms a la sala Mozart de l’auditori de Saragossa amb la discogràfica Eudora Records. La integral s’ha enregistrat utilitzant instruments molt especials: el violí N.F.Vuillame 1861, la viola Domenico Busan 1780 ( ex- Bruno Giuranna), i el violoncel Joseph Gagliano 1775 (cedit per Solé Luthier). Tots ells grans instruments dels segles XVIII i XIX, molt representatius de l’escola de lutieria francesa i italiana, que sonaran en directe a L’Auditori en aquest concert inaugural. Brahms Piano Quartet iniciarà, després de la presentació a L’Auditori, una gira que els portarà a tocar a les millors sales de l’Estat.

Després de la inauguració amb el concert del Brahms Piano Quartet, la temporada de Música de Cambra seguirà amb el Quartet Casals i el Belcea que protagonitzaran un dels grans projectes de la temporada ja que interpretaran els dos sextets de Brahms. Seguint amb l’excel·lència dels quartets de corda, debutarà el Jerusalem Quartet i el quartet Diotima. Els grans noms seguiran presents al llarg de la temporada, com és el cas del pianista Daniil Trifonov, del mític violoncel·lista Miklós Perényi i del guanyador del concurs internacional de clavicèmbal de Bruges, Jean Rondeau. Aquesta temporada també hi trobarem algunes cares conegudes pels seguidors de la temporada de cambra de L’Auditori ja que torna Lockenhaus on Tour, Vilde Frang i Nicolas Alstaed i la grandíssima violinista Alina Ibragimova.

La temporada de Música de Cambra de L’Auditori ofereix l’aproximació més íntima a la música clàssica amb una acurada selecció de concerts que tenen com a seu principal la sala amb la millor acústica de la ciutat per a aquest gènere, la Sala 2 Oriol Martorell.

Descarrega’t fotos aquí

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.