La Biennal de Quartets obre una temporada que aposta per la digitalització, el patrimoni i els músics catalans

21-Sep-2020 – Aleix Palau

Entre el dijous 17 de setembre i el diumenge 20 de setembre L’Auditori de Barcelona ha obert portes amb la Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, projecte que ha inaugurat la seva temporada 2020_2021.

Durant quatre dies, matí i tarda, els quartets Casals, Modigliani, Marmen, Cosmos, Diotima i Dalia han desfilat pels escenaris de la Sala 2 Oriol Martorell i la Sala 4 Alicia de Larrocha per interpretar música d’autors actuals i de tots els temps. Amb l’accent posat en els compositors catalans, hem pogut gaudir de títols de figures consagrades com Eduard Toldrà i Robert Gerhard. Quartets de cinc dels nostres creadors actuals més destacats també han sonat a la Biennal, com Raquel García-Tomás i Jordi Cervelló, i s’han estrenat obres d’Hèctor Parra, Josep Soler i Luis Codera Puzo.

La primera edició del festival s’ha volgut fixar en la figura de Franz Joseph Haydn, a qui s’han dedicat els quatre concerts matinals, i també s’han interpretat obres de Ludwig van Beethoven, Claude Debussy i Dmitri Xostakóvitx.

La Biennal de Quartets de Barcelona ha tingut una amplia acollida per part del públic, amb les localitats exhaurides a sis dels vuit concerts i una ocupació mitjana del 91%. A més, la proposta s’ha pogut seguir en streaming i de forma gratuïta a través de L’Auditori Digital, la nova plataforma de L’Auditori de Barcelona que permetrà veure la temporada en directe i sota subscripció.

Amb la vista posada en la propera edició, que serà l’any 2022, la Biennal Internacional de Quartets de Barcelona és una iniciativa del Quartet Casals cocomissariada amb L’Auditori de Barcelona i amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren l’Institut Ramon Llull i L’Atlàntida de Vic.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.