Notícies

Lisi Andrés | 19 gener 2017

Nao Albet i bcn216 es converteixen en "Words and Music" de Beckett i Feldman a Escenes

Nao Albet i bcn216 protagonitzen la segona producció d’ESCENES de la temporada amb una nova mirada a Words and Music de Samuel Beckett i Morton Feldman
La posada en escena compta també amb l’actor Jordi Figueras, la ballarina Anna Hierro i l’escenografia de Max Glaenzel

Després de dues edicions amb un gran èxit de públic i també de critica i amb espectacles premiats amb el Gran Premi Zirkolika, torna la programació Escenes de L’Auditori. El proper 4 de novembre comença la tercera temporada d’aquest cicle que posa en diàleg la musica en directe amb les arts escèniques creant espectacles singulars i intimistes.
Aquesta temporada Escenes presenta cinc produccions i inicia una línia de projectes que son transversals amb altres programacions de L’Auditori. Escenes arrenca aquest divendres amb Pluja, de l’actor Guillem Albà i la pianista Clara Peya, i suposarà l’estrena de l’espectacle a Barcelona. Els ingredients de Pluja, que ha exhaurit totes les localitats al Festival Temporada Alta, son un piano de mitja cua, una grada i un públic molt reduït envoltant l’escena, molt a prop de l’acció. La musica la posa Clara Peya i el teatre visual i el gest Guillem Alba per emprendre un viatge divertit i poètic. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat i de com de vegades ens sentim petits.
La segona proposta es creua amb la programació Sampler Series i s’articula al voltant de l’obra Words & Music de Samuel Becket amb música de Morton Feldman. Nao Albet dirigirà aquesta nova mirada sobre aquesta obra amb participació de l’ensemble bcn 216 i que incorporarà també una posada en escena que comptarà amb els actors Fermi Reixach, i el mateix Nao Albet, la ballarina Anna Hierro i l’escenografia de Max Glaenzel. Seguint amb la línia d’establir relació amb altres programacions de L’Auditori, Escenes col·labora amb la temporada de Musica Antiga portant a Barcelona l’espectacle À la Espagnole, Fantasía Escénica, de la Cia Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere. Un viatge al segle XVII, època en que la “moda espanyola” va arrelar a Franca de forma molt notable i que a L’Auditori descobrirem a traves d’un diàleg entre la dansa contemporània, el teatre i la musica barroca. 5.100, serà un altre dels encàrrecs d’Escenes d’aquesta temporada. Una proposta que neix de la simbiosi de Joan Català i Roser Tutusaus amb l’ensemble Frames Percussion i que neix de la idea d’explorar la sonoritat de la pròpia sala des de la percussió i les arts en moviment. L’últim Escenes de la temporada, Revisiting Bowie, homenatjarà l’univers del recentment desaparegut David Bowie. Les ballarines i coreògrafes, Les Filles Föllen i el guitarrista Adrià Plana revisitaran l’univers musical, estètic i visual d’una de les majors icones de la historia de la musica i cultura pop. Un espectacle visual, coreogràfic i fresc que beurà també del llenguatge del videoclip per viatjar a l’imaginari camaleònic de Bowie.