COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 16 d'octubre 2020

La música catalana centra l'inici de temporada de L'Auditori de Barcelona

Obres de nova creació, recuperació i reivindicació del patrimoni històric i artistes locals il·luminen la programació de tardor de l'OBC, la Banda Municipal, Sampler Sèries i Sessions. Partitures de Jordi Cervelló, Ferran Sor, Pablo Carrascosa, Robert Gerhard, Carles Suriñach, Miques Asins Arbó i Carles Baguer. Intèrprets i directors com Maria Florea, Nico Roig Tetrabrass BCN Ensemble, Edmon Colomer, Frames Percussion i Barcelona Modern Ensemble. La Banda Municipal fa el seu primer concert de la temporada a L'Auditori el proper diumenge i l'OBC celebra el centenari de l'Orquestra Pau Casals amb la direcció de Nuno Coelho.

La música catalana centra l'inici de temporada de L'Auditori de Barcelona

L'Auditori de Barcelona va donar el tret de sortida a la seva temporada de tardor fa un mes amb la Biennal de Quartets de Barcelona. Una proposta que va ser el preludi a una temporada que aposta fermament pel talent local i la interpretació de patrimoni musical català de tots els temps.

Aquest cap de setmana l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya se suma a la commemoració del centenari de l'Orquestra Pau Casals, formació que va ser el germen de l'OBC. I ho fa amb una jove batuta que és tota una revelació, el director portuguès Nuno Coelho, guanyador del darrer Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués. Coelho debutarà amb l'OBC dirigint un repertori que recrea un programa interpretat per l'orquestra de Casals, format per la Pastoral de Beethoven i Nit transfigurada de Schoenberg.


El proper diumenge dia 18 serà el primer concert de la Banda Municipal de Barcelona dins la temporada de tardor de L'Auditori. El programa, dirigit per José Rafael Pascual-Vilaplana, titular de la formació, estarà íntegrament dedicat a la música catalana, amb la recuperació d'obres dels compositors Carles Suriñach i Miquel Asins Arbó, l'estrena mundial de Tres al·lusions a l'abisme del barceloní Ximo Tarín, que interpretarà el quartet de metall Tetra Brass Bcn Ensemble, integrat per músics de la Banda Municipal, i dues sardanes de Robert Gerhard.

El dissabte 17, amb les localitats exhaurides, el cantant i compositor de Barcelona Nico Roig farà el primer concert Sit Back de la temporada, on presentarà les cançons del seu darrer disc Yo siempre sueño que sí, que es mouen entre paratges de sonoritats etèries i commovedores. I sonaran en un concert immersiu amb so binaural per a un públic reduït i privilegiat que formarà part d’aquest viatge.


Aquestes tres cites se sumen als grans moment viscuts les darreres setmanes a L'Auditori amb els concerts de l'OBC, que han comptat amb figures com la violinista esparraguerina Maria Florea i el director Edmon Colomer, i amb les músiques de dos autors cabdals del passat i del present com són Carles Baguer i Jordi Cervelló. De Cervelló també van escoltar-ne una obra a la Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que sota l'aixopluc del Quartet Casals va comptar amb formacions de casa com els quartets Dalia i Cosmos. Entre les obres, vam gaudir d'estrenes de Josep Soler i Luis Codera i d'un quartet de Raquel García-Tomás, qui acaba de rebre el Premio Nacional de Música 2020.

En l'àmbit de la nova creació, el dilluns 12 d'octubre es va fer el primer Sampler Sèries de la temporada amb l'estrena absoluta de White, obra encarregada per L'Auditori de Barcelona al compositor Pablo Carrascosa. La peça reinterpreta la música tecno tot combinant dos formats complementaris: música electrònica en directe executada pel mateix compositor, i música interpretada amb instruments acústics. Va comptar amb la participació dels conjunts Frames Percussion i Barcelona Modern Ensemble.


El concert de Nico Roig de demà a les 21 h i el de l'OBC de diumenge 18 a les 11 h es podran seguir en streaming a través de la plataforma L'Auditori Digital. A més, el concert matinal de l'OBC es podrà escoltar en directe per Catalunya Música.


La música no para a L'Auditori de Barcelona
En vistes de les noves mesures de seguretat establertes pels òrgans competents, des de L’Auditori de Barcelona volem recordar que la nostra programació segueix endavant tal i com estava prevista, ja que la normativa decretada pel Departament de Salut no afecta els propers concerts. De la mateixa manera, volem destacar que L’Auditori de Barcelona compleix el límit d’aforament del 50%, així com la resta de mesures de prevenció contingudes en els plans sectorials que regulen l’activitat dels equipaments culturals.

D'aquesta manera, el públic haurà de portar la mascareta posada en tot moment, tant per accedir a l’edifici com durant el concert. A més, la distància entre persones haurà d’estar d’acord amb el que indiquen les autoritats sanitàries i l’ús de l’ascensor es limitarà a una persona. Tampoc es donaran programes de mà o fulletons, que es podran consultar al web i a través dels codis QR repartits per diversos espais de L'Auditori, ni estarà habilitat el servei de guarda-roba. Des d'aquest cap de setmana el servei de restauració estarà tancat. Els concerts es faran sense pausa.

L’Auditori de Barcelona, com a institució que aplica totes les directrius establertes, garanteix que la cultura arribi a tothom de forma segura.

Anar al principi