Notícies

Lisi Andrés | 10 juliol 2018

El Museu de la Música de Barcelona inaugura la mostra GU-INNO-VART

GU-INNO-VART explora la relació de l'artista plàstic amb la música i es podrà veure del 14 de juny al 7 d'octubre de 2018.

Enguany se celebra el desè aniversari de la mort de Josep Guinovart i la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt ha impulsat l'Any Guinovart.

Durant tot l'any, s'ha organitzat un ampli programa d'exposicions, lectures, concerts i altres activitats per redescobrir l'artista que durant més de setanta anys va treballar la pintura, l'escultura, el gravat, la il·lustració, l'escenografia i el cartellisme.

Dins aquesta proposta d'activitats s'hi emmarca la mostra GU-INNO-VART del Museu de la Música de Barcelona i que es podrà veure des d'aquest 14 de juny fins al 7 d'octubre de 2018. GU-INNO-VART fa un recorregut pels diferents estils musicals que van inspirar bona part de la seva obra: des de la reinterpretació d’un preludi de Chopin fins als dits de Carles Santos que esdevenen tecles d’un piano.

Sona Guinovart, música per un quadre. Participa al concurs!

Guinovart va reinterpretar el cante jondo, va escenificar l'Aida de Verdi en un quadre i va posar color al blues. I vosaltres, us atreviu a fer la vostra interpretació de l'obra de Josep Guinovart?

El Museu de la Música de Barcelona ha organitzat un concurs per a tots aquells que s'acostin a veure l'exposició GU-INNO-VART. Es tracta de Sona Guinovart, música per un quadre, un concurs interactiu que anima els visitants a versionar lliurement l'obra de l'artista.

Com? Molt fàcil!
Al vestíbul del Museu hi trobareu un piano i una reproducció d’una obra de Guinovart. Només cal asseure's al piano (tant se val si el saps tocar o no. Atreveix-te!) i gravar un vídeo fent una interpretació pròpia de la peça de Guinovart. Puja el vídeo a les xarxes socials amb l'etiqueta #SonaGuinovart, menciona el Museu de la Música, la Fundació Guinovart i l’ESMUC i ja està llest. El concursant amb més likes s’endurà un premi: un gravat original de Guinovart!

Josep Guinovart
Josep Guinovart (1927 - 2007) va ser un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del s.XX, i encarna com pocs la figura de l'artista en mutació constant, delerós d'interactuar amb la realitat de múltiples maneres. Per això podem dir que es reinventa constantment - realista, expressionista, matèric, informalista, abstracte: cap d'aquestes etiquetes no l'abasta en tota la seva complexitat - i concep la seva obra com un procés de recerca inacabable pel que fa a l'ús de tècniques, suports i materials.
Sovint situada a mig camí entre la pintura i l'escultura, l'obra de Guinovart és un mitjà per atrapar la realitat, per fer-la seva i posseir-la, per incidir-hi, per recrear-la, per transformar-la, però mai per representar-la ni emular-la. Dotat d'una personalitat explosiva com pocs, sotmet els seus múltiples estímuls -naturals, urbans i culturals- a un aparent procés de desintegració formal a fi i efecte de recompondre'ls, injectar-los nova vida i fer-los renéixer.
Àlex Susanna
Comissari de l'Any Guinovart