Notícies

Lisi Andrés | 28 desembre 2017

Més de 2.700 inscrits per cantar amb l’OBC en tres grans concerts participatius

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya engega un nou projecte que permetrà a 360 cantaires pujar a l’escenari de la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori per compartir-lo amb l’Orquestra i amb el seu director titular Kazushi Ono.

Es tracta del concert Canta amb l’OBC en el qual s’interpretaran obres molt conegudes del repertori operístic i simfònic-coral. Per això l’Orquestra s’ha proposat formar un cor que uneixi 360 veus, tant masculines com femenines i de totes les edats (a partir de 15 anys).

En només 10 dies les inscripcions han superat els 2.700 candidats. Degut a l’èxit que ha tingut la convocatòria L’Auditori i l’OBC estan treballant en alguns canvis en el projecte per tal que tots els inscrits hi puguin participar d’alguna manera. El cor s’ha ampliat de 300 a 360 veus i s’afegirà un tercer concert el diumenge 29 d’abril en el qual els candidats que no hagin estat seleccionats per formar part del cor podran assistir com a públic i interpretar dues peces conjuntament amb l’OBC i el cor de l’escenari.

Per a la preparació dels cantaires seleccionats, el mestre Kazushi Ono comptarà amb la col·laboració de la directora de cors, Elisenda Carrasco, que dirigirà els concerts de dissabte i diumenge, i amb el director d’escena, Marc Rosich. Les 360 veus escollides iniciaran un període de preparació de tres mesos amb assaigs a L’Auditori fins arribar a la setmana del concert, del 24 al 29 d’abril 2018, on es posarà en comú la feina feta amb els músics de l’OBC durant dos assaigs conjunts i tres concerts a la Sala Pau Casals. Una oportunitat única de formar part del món simfònic i d’interpretar obres tant icòniques com el Va pensiero de Nabuco, de Verdi, l’Halleluja del Messies de Händel, Mazurca de las sombrillas (Luisa Fernanda) de Federico Moreno o Lacrimosa del Requiem de Mozart, entre moltes d’altres.

A partir del 8 de gener L’Auditori es posarà en contacte amb totes les persones inscrites per comunicar-los si han estat finalment seleccionades o no.