COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 2 de febrer 2021

Los Aurora presenten el seu nou espectacle a L'Auditori de Barcelona

Divendres 5 de febrer a les 20 h a la Sala 2 Oriol Martorell.
Los Aurora és el grup de flamenco-jazz que porta revolucionant l’escena musical nacional i internacional des del llançament del seu primer disc Aurora (Taller de Músics/Discmedi, 2017).

Los Aurora presenten el seu nou espectacle a L'Auditori de Barcelona

La seva proposta atrevida i personal ha visitat sales i festivals de tot el món, amb diferents gires internacionals que els han portat a tocar a diversos escenaris de Canadà, Corea, Xile, Rússia, Israel, Hongria, Alemanya o Polònia, entre d’altres. Com a molts altres artistes, la pandèmia ha representat una pausa obligada que la banda ha aprofitat per fer evolucionar el seu projecte artístic.

El divendres 5 de febrer a les 20 h presenten el nou directe a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona, un primer tast de la seva segona referència discogràfica que veurà la llum pròximament. La nova posada en escena pretén impactar a través de la força resultant de la unió de tots els integrants del grup, mentre deixen enrere la visió unilateral dels projectes solistes. Ells mateixos defineixen la proposta com “un viatge líric que recorre el dia i la nit de l’ànima humana navegant a la deriva”. Los Aurora han treballat intensament el repertori del concert des del març del 2020, amb l’inici del confinament. L’estètica del grup s’ha obert cap a un so més elèctric i agressiu, més proper al rock, gràcies a la incorporació del productor, enginyer i tècnic de so Gerard Porqueres. Ell ha ajudat a transformar, amb actitud transgressora, les referències clàssiques sempre presents a l’ADN de Los Aurora.

Aquest nou enfocament artístic queda perfectament vestit amb la potent veu del jove cantaor Pere Martínez, el piano de Max Villavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí. A més, s’afegeix una nova proposta visual de disseny de llums de la mà d’Ángel Guilanyà, que reforça el sempre potent baile de José Manuel Álvarez. El bailaor uneix tradició i modernitat a base de palos jondos com la seguiriya i la farruca amb tocs més “gamberros” en les parts musicals més experimentals.

El concert, coproduït pel Taller de Músics i L’Auditori de Barcelona, serà una oportunitat única per a conèixer en primera persona, i abans que ningú, la nova aposta d’aquesta jove banda que ha sabut fer-se lloc en el món del flamenco i del jazz nacional i internacional.

Anar al principi