Notícies

20 febrer 2017

L’orquestra de percussió ibèrica Coetus celebra 10 anys amb un concert a L’Auditori

El grup presentarà a L’Auditori nou repertori i nous integrants com la incorporació de Carles Dènia.

Aquest dijous 23 de febrer Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, celebra 10 anys amb un concert a L’Auditori. La formació presentarà nou repertori, que formarà part del nou disc que entregistraran a la tardor i donarà la benvinguda oficial als quatre nous integrants, Carles Dénia, Rusó Sala, Mario Mas i Martí Serra, en un espectacle que s’inclou dins dels festivals Barnasants i Tradicionarius.

Després del pas i de la llavor sembrada per Eliseo Parra, Coetus incorpora a Carles Dènia. I amb ell tot un bagatge d’un artista que ha transitat els camins del jazz, el flamenco i el cant d’estil valencià; és compositor i poeta. És una figura forta i creativa que marca una frontissa en els deu anys de vida del grup català. Obre un nou camí amb altres sonoritats i enforteix les arrels d’on s’alimenta Coetus. El grup mira cap a l’horitzó de la composició i de noves formes per contribuir a mantenir viu el folklore entenent-lo com a variació i creació.
Coetus uneixen la rica diversitat de la música de la península ibèrica, la tradició i les noves formes expressives i llenguatges. Cants de celebració, de treball, de bressol, un desplegament d’instruments de percussió espectacular i autèntica pirotècnia sobre l’escenari amb 19 músics.