Notícies

Lisi Andrés | 4 maig 2016

L’Auditori rep l’Orquestra del Liceu

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es desplaçarà al Liceu el proper 3 de juny amb el Concert Diana Damrau sota la batuta de Francesco Ivan Ciampa

L’Orquestra Simfònica del Liceu visita aquest cap de setmana L’Auditori, dins la temporada de l’OBC, per presentar un repertori romàntic dirigit per Josep Pons. El programa es podrà veure el divendres 6, el dissabte 7 i el diumenge 8 de maig.

A L’Auditori s’hi podran sentir dues partitures de Mendelssohn, Les Hèbrides. Obertura, el Concert per a violí i orquestra núm. 2, i una de Txaikovski. Les Hèbrides és una peça simfònica que plasma la fascinació del compositor per aquestes illes escoceses, on hi va viatjar el 1829. Per altra banda, el Concert per a violí i orquestra núm. 2, de 1845, serà interpretat per Kai Gleeusten, concertino de l’Orquestra del Liceu. Josep Pons ha completat el programa amb la simfonia més personal i intensa de Txaikovski, la Simfonia núm. 6 "Patètica", una mirada cap a l’interior de la seva complexa personalitat, estrenada sota la direcció del mateix autor nou dies abans de la seva sobtada mort.

El proper 3 de juny l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) es desplaçarà al Liceu per posar música al Concert Diana Damrau. Sota la direcció musical de Francesco Ivan Ciampa, la soprano Diana Damrau i el baríton Nicolas Testé, cantaran les àries més destacades de Il barbiere di Seviglia, I Puritani, Lucia di Lammermoor, La sonambula, La traviata, Il trovatore, entre d’altres.

Aquesta col·laboració cultural entre institucions sorgeix de la voluntat de crear sinèrgies i intercanviar actuacions de les orquestres en les seves sales de concert. L’acord, que data del 2009, ha permès al Liceu i a L’Auditori promoure representacions com: Concert Falla / Brahms i El somni d’una nit d’estiu a L’Auditori amb la Orquestra del Liceu, o Una Voce in off / La voix humaine i el Concert Puccini / Dallapiccola on l’OBC va venir al Gran Teatre.