Notícies

Aleix Palau | 4 març 2020

L'Auditori apropa la música del segle XXI als més joves amb l'espectacle Out of the [Cage]

Entre avui i divendres es desenvoluparan passis escolars i dissabte, amb les localitats exhaurides, es faran dos passis per a famílies.

La percussió, la performance i la videocreació es posen al servei de la música de nova creació amb la direcció musical de Frames Percussion i l'escènica d'Iban Beltran i Ana Pérez García. El mobiliari ha estat dissenyat i elaborat per la Fundació Arrels, entitat que atén i orienta les persones sense llar que viuen a Barcelona.

Out of the [Cage] és el nou concert del Servei Educatiu de L'Auditori, un espectacle en el qual els més joves podran descobrir la música dels darrers anys de la mà d'un equip de percussionistes liderat per Frames Percussion, la direcció escènica d'Iban Beltran i Ana Pérez García i la videocreació d'Aymée Hamon.

Entre avui i divendres 6 es faran els passis per a les escoles i dissabte 7 serà el torn de les famílies, que ja han exhaurit localitats.
La proposta s'adreça a un públic escolar i familiar, especialment als joves, no tan sols com a concert sinó com una experiència artística que vol provocar preguntes.

L'espectacle parteix de l'imaginari artístic del compositor John Cage, una de les peces fonamentals de la música del segle XX, i està format per la seva música i també la de compositors actuals com Pierre Jodlowski, Georges Aperghis, Cie. Kahlua, Steppenwolf o Fritz Hauser, entre altres.

El títol Out of the [Cage] juga amb el nom de John Cage i amb el fet de "sortir de la gàbia". Una sortida de la gàbia que implica entrar en un món on el so, el soroll i el silenci esdevenen música.
L'electrònica i la percussió tradicionals es mesclen amb instruments improvisats, com verdures, fruits o electrodomèstics per crear un espectacle sense prejudicis i ple d'efectes inesperats.

L'equip artístic de l'espectacle el formen:
Ferran Carceller Amorós, percussió / Rubén Orio, percussió / Feliu Ribera Riera, percussió / Miquel Vich Vila, percussió / Núria Giménez-Comas i Sirah Martínez, electrònica en viu / FRAMES Percussion, direcció musical / Iban Beltran i Ana Pérez García, direcció escènic / Aymée Hamon, vídeocreació / Il·lustracions, Roger Pibernat / Concepte pedagògic, Pepe Reche

El mobiliari ha estat dissenyat i elaborat per Arrels Fundació, entitat que atén i orienta les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Arrels acompanya les persones per aconseguir una vida el més autònoma possible cobrint les necessitats bàsiques, proporcionant atenció social i sanitària i garantint allotjament a qui es trobi en una situació més vulnerable. A més treballen per sensibilitzar la ciutadania, denunciar situacions injustes i aportar solucions a les administracions i a la societat civil per fer possible que ningú dormi al carrer.


* Descarrega el programa de mà de l'espectacle aquí.

* Descarrega el dossier pedagògic de l'espectacle aquí.