Notícies

14 febrer 2017

L’Auditori acull el primer dels dos concerts del Trio format per Hecker, Hagner i Helmchen a Espanya

Tres solistes excepcionals per interpretar tres trios de referència de Beethoven, Brahms i Dvórak a la temporada de cambra de L’Auditori

El proper dijous 18 de febrer la temporada de Música de Cambra de L’Auditori reuneix tres solistes d’excepció, en la formació de trio amb piano, per interpretar tres grans obres de referència del repertori. L’extraordinària violinista Viviane Hagner, la brillant guanyadora del concurs Rostropóvitx de violoncel, Marie Elisabeth Hecker i el sol·licitat pianista Martin Helmchen oferiran a L’Auditori el primer dels dos únics concerts que faran a l’Estat.

Una ocasió única per gaudir del talent d’aquests tres primeres espases que interpretaran el Trio amb piano en Sol major, op. 1 núm. 2 de Beethoven, el Trio amb piano núm. 2 en Do major, op.87 de Brahms i el famós Trio amb piano en Mi menor, op. 90 “Dumky” de Dvórak. El concert suposa a més el debut de Marie Elisabeth Hecker a L’Auditori.

Martin Helmchen piano

Helmchen ha debutat amb les millors orquestres, dirigit per mestres com Gergiev, Jurowski, Nelsons i Dohnányi. La temporada 2016-17 actuarà com a solista amb orquestres com l’Hallé, la Philharmonia, la Gewandhaus amb Blomstedt, la Santa Cecilia i Afkham, la Filharmònica dels Països Baixos i Albrecht, la Tonhalle de Zuric i la de Cambra escocesa amb Herreweghe, la de Cambra de Zuric i Norrington o la Chambre Philharmonique amb Krivine, entre d’altres. També participa sovint en projectes de música de cambra amb J. Fischer i en recitals amb M.E. Hecker i serà artista resident del Festival de SWR de Schwetzingen el 2017. Helmchen va ser alumne de G. Iwanzowa, A. Vardie, A. Brendel i W. Grant Naboré. A més, ha guanyat concursos com el Clara Haskil Competition (2001), ha estat membre del projecte Borletti- Buitoni-Trust (2005) i Credit Suisse Young Artist (2006). Del 2005 al 2007 va ser solista del BBC New Generation Artists.

Marie-Elisabeth Hecker violoncel

Va debutar internacionalment en el VIII Concurs Rostropóvitx de París l’any 2005, i es va convertir en la primera participant a la història del concurs que guanyava el primer premi i dos premis especials. Des de llavors Hecker ha passat a ser una de les artistes més sol·licitades de la seva generació. En aquest sentit, cal destacar les seves actuacions amb les simfòniques de la BBC, Berlín i Viena, la Filharmònica de La Scala i la d’Israel, la Gewandhaus de Leipzig, l’Orquestra Marïinski, la de París, la Nacional de Bèlgica i l’ONE, dirigides per Barenboim, Gergiev, Harding, Hengelbrock, Herreweghe, Janowski, Luisi, Nagano, Saraste, Thielemann, von Dohnányi i Zacharias. També ha participat en recitals amb Martin Helmchen i amb diferents formacions de cambra i artistes com Veronika Eberle, Viviane Hagner, David McCarroll, Christoph Prégardien, Pauline Sachse, Antoine Tamestit, Antje Weithaas i Carolin Widmann.

Viviane Hagner violí

Coneguda internacionalment des del seu debut al llegendari Concert conjunt de les Filharmòniques d’Israel i Berlín dirigit per Zubin Mehta a Tel Aviv amb tan sols 12 anys, Hagner actua amb les millors orquestres del món: Filharmònica de Berlín, Simfòniques de Chicago i Viena i Philharmonia. La temporada 2016-17 la violinista ha tocat novament amb la Simfònica d’Islàndia, l’Orquestra Hallé i la Beethoven de Bonn. També acostuma a participar en diversos projectes de cambra a les millors sales d’Europa i festivals com Ravello, Salzburg Easter, Mecklenburg-Vorpommern i Mostly Mozart dels Estats Units. A més del repertori clàssic, Hagner es defensora d’obres oblidades o desconegudes i, l’any 2002, va participar en l’estrene mundial del Concert per a violí de Unsuk Chin amb la Deutsches Symphonie-Orchestre i Kent Nagano. Viviane Hagner es fundadora i directora artística de Krzyzowa-Music.