COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

17 de febrer 2010

La Banda esgota les entrades per les "Danses Fantàstiques" del proper diumenge 21 de febrer

Marta Carretón dirigirà el concert i la música espanyola en serà la protagonista

La Banda Municipal de Barcelona torna a L’Auditori aquest diumenge 21 de febrer a les 11.30 amb Danses fantàstiques sota la direcció de Marta Carretón, en el que serà el primer concert de temporada que condueix la jove directora.

El programa comença amb l’obra original per a banda La jornada de la barcelonina Montserrat Torras, estrenada al Tanglewood Music Center de Massachusetts el 2003. La jornada reflecteix les circumstàncies que va viure l’autora durant un temps en què va haver de viatjar molt: “Els viatges mai no et tornen a lloc de la mateixa manera. Sempre hi ha un creixement personal i, fins i tot, el lloc al qual tornes no és ben bé el mateix. Arran d’aquestes reflexions sobre el fet de viatjar vaig escriure l’obra, que presenta cinc seccions amb músiques manllevades de diferents llocs del món, un viatge per diferents cultures i ètnies”. Hi ha un leitmotiv que dóna unitat a l’obra i que passa per escales pentatòniques del Pacífic sud, música de circ d’aire gitano, sons de la Mediterrània, melodies de l’Europa medieval i un final amb sonoritats d’orgue en una catedral gòtica.

D’altra banda, la música espanyola serà la gran protagonista d’aquest concert, amb Manuel de Falla i Joaquín Turina com a caps de cartell, i on també hi serà present la visió de l’ambient espanyol que des de França tenia Bizet i que va traslladar a l’òpera Carmen (sense haver creuat mai els Pirineus).

Anar al principi